samo za tportal

Andrej Kramarić javio se s vijestima kakvih od njega već neko vrijeme nismo čuli: Posjetio sam svog doktora u Zagrebu...

13.05.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Hoffenheima, Andrej Kramarić, u utorak je dobio veliko priznanje, jer navijači Rijeke izabrali su ga za najboljeg igrača desetljeća.

U konkurenciji je bilo 11 igrača koje su navijači izabrali za najbolju momčad desetljeća HNK Rijeka (2010. - 2020.), a Kramarić je u konačnici uvjerljivo slavio ispred Anasa Sharbinija i Damira Kreilacha.

Kramarić je ostavio dubok trag na Kantridi, oduševljavao je navijače Rijeke, ali i sve ljubitelje nogometa, lakoćom postizanja pogodaka, a u sezoni i pol, Andrej je u 65 utakmica postigao 55 pogodaka u dresu Rijeke, te je u pobjedi protiv Lokomotive 9. studenog 2014. postigao čak pet golova!

Još efikasniji bio je u utakmici šesnaestine finala Kupa Hrvatske u listopadu 2013. kada je protiv momčadi Blata postigao čak osam golova.

'Sretan sam jako, izaziva to osjećaj ponosa i slave. Naravno, i ovim bih se putem zahvalio Rijeci, navijačima i svim ljudima iz kluba, koji su mi tada pomagali. To mi je naravno, jedan od najljepših perioda u karijeri', javio nam se u srijedu nakon odrađenog treninga Andrej Kramarić.

Do tog ste uspjeha došli igrajući samo sezonu i pol u dresu Rijeke?

'Da, što mi daje još veću potvrdu da su ljudi prepoznali moj doprinos, trud i angažman. A posebno sam ponosan jer nisam dečko s Kvarnera, no ipak su mi dali ovakvu vrijednu nagradu. Sada se samo nadam da ću s takvim igrama nastaviti i u Hoffenheimu'.

A hoćete li i kada se vratiti na teren? Kakva je situacija s oporavkom?

'Moram priznati, bio sam u Zagrebu u ponedjeljak kod jednog mog liječnika, i sada mi je čak i dosta bolje. Nije 100 posto, ali polako i postepeno ću se priključivati treninzima. Ne još s ekipom, naravno, pa ću vidjeti koliko ću moći izdržavati bol. Ako kroz dva, tri tjedna neće biti bolje, onda ću morati kod najboljih specijalista za takve ozljede'.

Riječ je samo o zglobu. Znači, koljeno je bolje?

'Da, desni zglob je problem, a boli, odnosno imam problema s njime jer sam krivo stao. Ni koljeno nije u najboljem izdanju, ali s takvim koljenom mogao bih igrati'.

Spomenuli ste dolazak u Zagreb. Kako ste prošli granicu? Niste u samoizolaciji?

'Nisam, jer u Zagreb sam došao čim su se otvorile granice, a u Njemačkoj je dopušteno, ako se u roku od 24 vratiš iz druge zemlje, da onda ne trebaš u samoizolaciju. Naravno, da su druge mjere u pitanju u svakom slučaju bi ih poštivao'.

To znači da ne vidite suigrače, oni se pripremaju za nastavak sezone koji počinje ovog vikenda?

'Tako je, cijela momčad je u karanteni do utakmice, dok ja sâm odrađujem treninge koji su mi propisani', završio je 28-godišnji Andrej Kramarić, koji je u 14 prvenstvenih ovosezonskih dvoboja zabio sedam golova.