NE ZNAČI DA JE NEĆE BITI

Andabak demantira Keruma i kupovinu Hajduka

18.11.2010 u 16:00

Bionic
Reading

Jutros su se u Splitu sastali gradonačelnik Splita Željko Kerum i najveći pojedinačni dioničar Hajduka Jako Andabak, no tvrde da nisu razgovarali o prodaji 30-ak posto dionica Hajduka u vlasništvu Grada Splita

Jako Andabak ne krije da je zainteresiran za kupnju dodatnog paketa dionica Hajduka, no tvrdi da o tome jutros nije razgovarao s gradonačelnikom Splita Željkom Kerumom.

'Postoji interes grupe dioničara Hajduka, okupljenih u zajedničku tvrtku 'Naprid bili', za kupnjom dodatnog udjela u vlasništvu, no zasad se ne događa ništa što bi interesiralo javnost, pogotovo ne bih išao toliko daleko i dijelio uloge u budućem nadzornom odboru, kako dio medija spekulira', kaže Andabak.

U medijima se pojavila informacija da će mjesto predsjednika novog nadzornog odbora Hajduka Andabak ponuditi svom bliskom suradniku, bivšem ministru prosvjete i sporta i predsjedničkom kandidatu, Draganu Primorcu.

'Primorac je angažiran u drugim projektima i nema dovoljno slobodnog vremena da bi se dodatno angažirao', tvrdi Andabak.

Kerum je ipak otkrio da je tijekom razgovora s Andabakom ipak bilo riječi o prodaji dionica, no tek načelno:

'Rekao sam mu da će se prijedlog o prodaji dionica naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Splita i vijećnici će odlučiti hoće li podržati taj prijedlog ili ne.'

Jedan od vijećnika splitskog Gradskog vijeća, predsjednik splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović, zalaže se za provođenje referenduma o prodaji dionica Hajduka jer je, po njemu, Hajduk, uz katedralu Sv. Duje, Dioklecijanovu palaču i Marjan, simbol grada Splita kojim se ne smije samo tako raspolagati.