odlazi iz toyote

Alonso nakon odlaska iz Formule 1 opet iznenadio javnost: Je li ovo prvi korak do povratka?

01.05.2019 u 16:37

Bionic
Reading

Fernando Alonso potvrdio je kako napušta Svjetsko prvenstvo izdržljivosti u kojem nastupa za Toyotu, čime je dao naslutiti da sprema nešto iznenađujuće za 2020. godine, što može biti i povratak u Formulu 1...

Slavni 37-godišnji Španjolac prošle jeseni napustio je elitno automobilističko natjecanje, a nastavio se natjecati u FIA-inom WEC prvenstvu, utrkama izdržljivosti u kojima je najuglednija '24 sata Le Mansa'.

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo je tamo Alonso sa svojim kolegama iz Toyote pobijedio prošle godine i čini se da ga je taj uspjeh zadovoljio, jer najavio je povlačanje iz ove automobilističke serije nakon novog nastupa u Le Mansu u lipnju.

'Uživao sam biti dio momčadi Toyote, ali ovo poglavlje završava. Pobjeda u Le Mansu bila je jedan od vrhunaca moje karijere, kao dio izazova osvajanja trostruke krune. Uvijek ću se sjećati te pobjede koju smo prošle godine zajedno ostvarili,' napisao je Fernando Alonso na Instagramu i tako rasplamsao glasine o tome gdje će nastaviti karijeru.

Jedna mogućnost je njegov prelazak puno radno vrijeme u opasnu IndyCar seriju, u kojoj će ove sezone nastupiti samo na '500 milja Indianapolisa', posljednjoj od tri najpoznatije automobilističke utrke koju namjerava osvojiti, nakon što je već trijumfirao na F1 utrci u Monaku i spomenutom Le Mansu.

No, zna se da će i u Formuli 1 neki ugovori isteći i moglo bi biti preslagivanja uoči 2020. godine. Ugledni dvostruki prvak poput Alonsa sigurno nije u potpunosti zaboravljen među šefovima momčadi i nikog ne bi iznenadilo da se vrati na scenu u velikom stilu.

S obzirom da je Fernando na glasu kao jedan od najkompletnijih vozača današnjice, upravo taj scenarij priželjkuju njegovi fanovi, no morat ćemo pričekati barem do ljeta kako bismo dobili eventualnu potvrdu da bi se nešto takvo moglo realizirati...