samo za tportal

Aljoša Asanović bez pardona: Vidim da se sada svi u Hrvatskoj nadmeću s hvalospjevima, ali...

14.06.2022 u 11:05

Bionic
Reading

Ne stišavaju se reakcije nakon odlične prezentacije hrvatske nogometne vrste i pobjede nad aktualnim svjetskim prvacima, Francuzima. Na ovu pobjedu posebno su 'osjetljivi' igrači kojima su Tricolori uskratili veselje 1998. godine, kada su ih pobijedili u polufinalu SP-a

Kratak predah od obveza u Africi, odnosno na klupi reprezentacije Zambije, bivši hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović iskoristio je za posjet Splitu. Ali i uživanje u velikoj pobjedi Hrvatske nad Francuskom.

Istoj onoj koja je njemu i njegovoj generaciji uskratila ulazak u finale SP-a 1998. godine, odnosno koja je Modriću i društvu uskratila svjetsko zlato u moskovskom finalu 2018. godine.

'Kaže se konačno. Ali ova je pobjeda stigla posve zasluženo. I ne zato što je Francuska bila loša. Ne, nego je Hrvatska bila dobra, apsolutno koncentrirana, a linije su funkcionirale savršeno', javio se za tportal Aljoša Asanović.

'Sve je kretalo od Budimira, koji je napravio ogroman posao ganjajući njihove stopere i dovodeći ih u teške situacije. O trojcu u sredini neću uopće trošiti riječi. Vidim sada da se svi hrvatski mediji nadmeću koji će napisati veće hvalospjeve, ali za tim nema potrebe, jer oni su dominantni već godinama. I ne samo sada protiv Francuza. Dakle, kada ih se hvali, ne kažemo ništa novog što već ne znamo o njima'.

Ali zato se o novim igračima iz zadnje linije nije govorilo puno?

'Oni su tu kao da igraju već deset godina zajedno. Ali i za njih, mislim na Erlića i Šutala, neću reći ništa novog jer i oni su već godinama tu, igrajući za mlade reprezentacije, prolazeći selekcije. Prema tome, nama nisu nepoznanica. A kada su oni tako dobri i kada mogu iznijeti loptu do Modrića, Brozovića i Kovačića, onda to sve izgleda jako dobro, baš kao u ovoj utakmici protiv Francuske. Zato se ja i neću natjecati hvalospjevima.'

Pohvalio je Asanović i Juranovića, koji je spletom okolnosti morao igrati na lijevom boku.

'To je za njega neprirodna pozicija, ali eto snašao se. O Stanišiću na suprotnoj strani mogu isto reći sve dobro. Potvrdili smo da imamo potentnu reprezentaciju i to nas sve jako veseli. Istina, dogodi se i koji poraz, pa onda stignu i kritike, ali sve je to sastavni dio posla koji je nama sada donio veliku zadovoljštinu. Jer nema ljepšeg nego pobijediti Francusku na njihovom terenu u Parizu. To je najveći mogući gušt. I samo tako treba ići dalje'.

Baš kao što i Asanović namjerava sa svojom Zambijom.

'Vraćam se već za koji dan, imamo puno posla, dogovoren neke utakmice. A tako je i najbolje'.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic