NOVA VRSTA RINGA

Alistair Overeem u borilačkoj mirovini, iznenadio s time što će raditi u budućnosti

09.10.2023 u 19:28

Bionic
Reading

Početkom srpnja Alistair Overeem nagovijestio je kako planira otići u sportsku mirovinu, no iz njegovog tima kasnije su stizale informacije o tome kako će nizozemski teškaš odraditi još jednu ili dvije oproštajne borbe, pa tek onda objesiti rukavice o klin

'Sve nedoumice sada je prekinuo on sam, službeno objavivši kako je s borilačkim sportom za njega doista - gotovo, piše Fight Site.

'Ovim objavom službeno ću objaviti kraj svoje borilačke karijere. Zauvijek ću biti zahvalan za sve nevjerojatne ljude koje sam upoznalo i radio s njima, za sve prilike koje su mi pružene i nevjerojatna mjesta koje sam mogao vidjeti. Moja borba još nije gotova. Nastavit ću svoju borbu u nizozemskoj politici i promicanju mentalnog i fizičkog zdravlja diljem svijeta. Zajedno s BVNL-om i Wybrenom van Hagom borit ću u nizozemskoj politici da stvorim slobodu za pojedinca. Hvala svima i svemu sto mi je sport donio', objavio je legendarni 'Reem' u nedjelju na svom Instagram profilu, a njegova oproštajna objava u sat vremena prikupila je gotovo 25 tisuća lajkova.

Nizozemac je tako opetovano potvrdio da će, u 47. godini života, borilačku arenu zamijeniti političkom, o čemu smo pisali u petak, ali ono što je još važnije, definitivno je potvrdio i da se neće više boriti. U MMA karijeri nastupao je u praktično svim prestižnim organizacijama poput PRIDE-a, Strikeforce (čiji je bio i 'heavyweight' prvak), DREAM-a (također osvojio teškašku titulu) i UFC-a.

Ukupno je u oktogon ulazio 67 puta, pri čemu je ostvario 17 pobjeda, 19 poraza i jedan 'no contest'. Što se tiče kikboksa, odradio je 15 mečeva s omjerom 11-4-1, a 2010. je osvojio i K1 Grand Prix pobijedivši u finalu Petera Aertsa.