suluda odluka

Ako su u Realu zaista odlučili vratiti Mourinha, to je dokaz da su se potpuno pogubili

06.03.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Ispadanjem od Ajaxa u Ligi prvaka Santiago Solari definitivno je izgubio izglede ostati trajno trener Reala. U Španjolskoj kruže glasine da je uprava spremna vratiti Josea Mourinha, a i navijači su izvikivali njegovo ime. Jesu li se u Madridu svi pogubili?

Real je upao u najveću krizu u ovom desetljeću. Uspio je unutar tjedan dana ispasti iz Kupa kralja i Lige prvaka, a također se porazom u El Clasicu oprostiti od sna o osvajanju Primere. Ovog proljeća neće podići niti jedan pehar.

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Santiago Solari koji je doveden kao zamjena za Julena Lopeteguija ovim neuspjesima definitivno si je zapečatio sudbinu i neće biti dugoročno rješenje na klupi madridskog kluba.

No, odjeknula je snažno pomalo nevjerojatna priča o dolasku Josea Mourinha kao njegovog nasljednika, čovjeka koji je već vodio 'kraljevski klub' od 2010. do 2013. godine i u tom razdoblju osvojio tek jedno španjolsko prvenstvo i nacionalni klub, što je uspijevalo i manje uglednim stručnjacima sa zvijezdama koje nudi Realova svlačionica.

Mourinho će sljedeće godine proslaviti čitavo desetljeće bez osvojene Lige prvaka, a nakon Reala na klupama Chelseaja i Manchester Uniteda možda je imao par svijetlih trenutaka, no daleko je od svojih šampionskih dana iz doba Porta ili Intera, njegov nogomet je pročitan i ne odgovara španjolskom stilu pa se postavlja pitanje kakvu to viziju uprava najtrofejnijeg europskog kluba ima.

Da stvar bude gora, neki navijači čak su tijekom dvoboja s Ajaxom izvikivali Mourinhovo ime. Zna se da na tribinama Santiago Bernabeua sjede možda i najveće nogometne neznalice, ljudi koji okreću leđa svojim igračima i zvižde već nakon par slabijih utakmica, a ovo je novi dokaz da su se još jednom ljubitelji Reala pogubili.

Real će u svakom slučaju teško naći novog Zinedinea Zidanea, ali s Mourinhom se sigurno neće usrećiti. No, dok god ga zastupa supermenadžer Jorge Mendes, čini se da će Jose dobivati vrhunske poslove i voditi najveće klubove, bio kompetentan ili ne. Viđamo takve stvari i izvan nogometa...