SLUČAJ otpremniNA

Je li moguće da treneru Hajduka Željku Kopiću baš ovo piše u ugovoru?

04.09.2018 u 15:07

Bionic
Reading

Splitski Hajduk u šest odigranih kola HT Prve lige još ne zna za pobjedu i sve je izglednije kako će umjesto Željka Kopića na klupu sjesti novi trener. No, svi se pitaju koliko će to koštati čelnike Hajduka?

Nakon što je u subotu Hajduk doživio novi prvenstveni posrtaj, jer u Koprivnici je odigrao 1:1 sa Slaven Belupom, postalo je jasno kako ova momčad pod hitno treba promjene. Toga su svjesni svi na Poljudu.

No, također treba biti fer i reći kako je Hajduk tijekom ljeta ostao bez nekoliko važnih igrača i da trener nikako ne može biti jedini krivac.

No, kao što je tportal već pisao Kopićev Hajduk HT Prvoj ligi u zadnjih 13 utakmica (uključujući prošlo prvenstvo) ima tek jednu pobjedu uz šest remija i poraza (osvojio je devet od mogućih 39 bodova).

Prema pisanju Slobodne Dalmacije čelnici Hajduka s Kopićem su obavili razgovor i odlučeno je kako nastavlja raditi, ali da se nešto čudno događa govore informacije da su već uspostavljeni kontakti s dva trenera koji su već vodili Hajduk, Igor Tudor i Edy Reja. Dakle, očito je pitanje trenutka kada će Kopiću biti uručen otkaz…

No, u cijeloj priči mnoge sigurno zanima koliko će Kopićev eventualni otkaz koštati čelnike Hajduka?

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora Kopić u ugovoru ima klauzulu 'kako ga klub u slučaju da naniže šest utakmica bez pobjede može otpustiti bez otpremnine.'

Zaista nevjerojatna slučajnost jer upravo toliko utakmica na startu nove sezone Kopićev Hajduk ne zna za pobjedu. Ako je to istina onda je jasno kako je Kopić, koji navodno ima mjesečna primanja od 10.000 eura, u nepovoljnoj situaciji.

Dakle, ako je ta informacija točna jasno je kako čelnici Hajduka sada imaju sve u svojim rukama. Kopićev otkaz ne bi ih ništa koštao, a dolaskom novog trenera imali bi dovoljno novaca od postojećeg budžeta.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 06. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL