Motivirajuće i iskreno

Ako je istina da je baš ovakav govor Cristiano Ronaldo održao u svlačionici, onda je jasno zašto se vratio u Manchester United; sve je rekao suigračima u lice!

14.09.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Otkad je Cristiano Ronaldo odlučio napustiti Juventus i vratiti se u Manchester United nakon punih 12 godina, puni medije u Velikoj Britaniji jer se to pokazalo kao odličan poslovni potez. Usprkos godinama, čini se da Portugalcu ne nedostaje motiva

Da je još uvijek u top formi, usprkos tome što je zakoračio u 37. godinu života, Cristiano Ronaldo dokazao je u utakmici protiv Newcastlea na kojoj je zabio dva gola u pobjedi 4:1.

Njegov odnos prema treningu te priprema za utakmice svakako su inspiracija za ostale igrače Uniteda, pogotovo one mlađe.

'Cristiano svakoga dodatno podiže i tjera nas sve da se usredotočimo. Što traži od sebe, to zahtijeva od suigrača i nas u stožeru', kazao je trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nakon spomenute utakmice.

No tiražni The Sun otišao je korak dalje i preko svojih izvora doznali su kakav je snažan i dojmljiv govor Ronaldo održao ispred suigrača u svlačionici. A to dovoljno govori…

'Vratio sam se u Manchester United iz dva razloga; prvi je zato što volim klub, a drugi je pobjednički mentalitet koji volim i koji se osjeća u ovoj momčadi. Znate, nisam se vratio da budem navijač. Ako želite uspjeti, potrebno je da volite ovaj klub svim srcem. Morate jesti, spavati i boriti se za ovaj klub. Igrali ili ne, morate podržavati suigrače i uvijek davati 100 posto za ovaj klub. Svi ste vi nevjerojatni igrači i vjerujem u vas. Inače se ne bih ni vratio!' navodno je u svlačionici Ronaldo poručio suigračima, piše The Sun. Govor je prenijela i španjolska Marca pa je tako vijest obišla svijet.

Jasno je da nije došao samo kako bi se oprostio od navijača i razmišljao o igračkoj mirovini, nego kako bi osvajao trofeje. I to je jasno rekao suigračima koji su ga samo pozorno slušali.

A kada takav motivirajući govor održi igrač koji je sve prošao i sve osvojio, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih svih vremena, onda suigračima ne treba veći motiv. Pogotovo kada ga vide kako igra i kako gine za svaku loptu.

  • +6
Manchester United - Newcastle United Izvor: Profimedia / Autor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia