RASTANAK SVE BLIŽE

Ako Cristiano Ronaldo u ljeto ipak pobjegne iz Juventusa, ovo su sve moguće destinacije gdje bi mogao završiti

31.12.2019 u 08:15

Bionic
Reading

Nastavljaju se špekulacije oko sudbine Cristiana Ronalda, a mnogi su uvjereni kako bi portugalski nogometaš u ljeto trebao napustiti Juventus

Ronaldo je stroj za golove, ali ipak ne tako ubojit u Juventusu kao što je bio u Realu. Uspio se sukobiti i s novim trenerom Maurizijom Sarrijem, pa nije čudno što je sve više glasina o mogućem odlasku iako mu ugovor istječe tek u ljeto 2022., a ima zajamčenih 31 milijun eura po sezoni.

No ima klubova koji bi rado Juventusu platili odštetu koja bi mogla dosezati 100 milijuna eura te još veću plaću samom Ronaldu bez obzira što je u 35-oj godini. Ipak, svi koji ga žele znaju kakav nevjerojatan marketinški učinak ima dolazak Portugalca na svaki klub u kojem igra (prodaja dresova, rast cijena ulaznica i više gledatelja, veći priljev novca od tv prava, reklama, sponzora...).

I tako je Diario Gol plasirao vijest oko klubova koji su zagrizli za Ronalda, a na njihovom popisu su iz Europe PSG, Manchester United i klub u kojem je napravio prve profesionalne korake Sporting Lisabon. Naravno na na listi je i dašak 'egzotike', navodne ponude iz Kazara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Osim Sportinga svi oni mu mogu ponuditi i golema primanja, veća od ovih 31 milijun eura u Juventusu.

  • +5
Superkup, Juventus – Lazio Izvor: Profimedia / Autor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Inače, ovaj nogometni majstor u nedjelju je šesti put u karijeri dobio nagradu Globe Soccer Awards za najboljeg nogometaša godine na svečanosti u Dubaiju..

Globe Soccer Awards zajednički organiziraju Europsko udruženje nogometnih agenata (EFAA) i Udruženje europskih klubova (ECA), a Ronaldo je slavio već šesti put, dok su po jednom nagradu osvajali Lionel Messi, Radamel Falcao i Franck Ribery.

'Zahvaljujem svojoj obitelji, svojoj djevojci, sinu Cristianu, djeci koja me čekaju kod kuće, agentu, rodbini u Portugalu, prijateljima, mojim suigračima iz Juventusa i Portugala. Velika je čast biti ovdje i primiti ovu nevjerojatnu nagradu. Nadam se da ću i sljedeće godine biti ovdje i dobiti ovu nagradu, naravno. Hvala svima i sretna Nova godina', kazao je napadač portugalske reprezentacije i Juventusa koji je ove godine slavio ispred Messija, Virgila van Dijka i Mohameda Salaha.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…