OPREZNI NIZOZEMCI

Ajax se ozbiljno priprema za navijače Dinama

19.10.2009 u 17:37

Bionic
Reading

Modra delegacija bila je proteklog vikenda u posjetu Ajaxu, s kojim u četvrtak Dinamo igra u trećem kolu Europske lige. Čelnici hrvatskog prvaka su se susreli s predstavnicima amsterdamske policije, šefom sigurnosti Ajaxa i ljudima zaduženima za organizaciju utakmice

Najvažnije zaključke iz radnog posjeta za klupsku internetsku stranicu iznio je glavni direktor Dinama Damir Vrbanović.

'Pod dojmom događaja u Temišvaru, amsterdamska policija vrlo je ozbiljno pristupila pripremama za utakmicu Ajax - Dinamo, smatrajući kako ju je UEFA opravdano proglasila utakmicom visokog rizika. Njihova je namjera da utakmicu u Amsterdamu organiziraju i provedu na najbolji mogući način i na visokom profesionalnom nivou.'

U Amsterdamu je došlo i do promjena vezanih uz odnos prema navijačima modroga kluba.

'Došlo je do bitnih promjena u odnosu na prethodni stav po kojem su ljudi u Ajaxu smatrali da bi bilo najpraktičnije ne dovoditi navijače Dinama u Amsterdam. No delegacija Dinama smatrala je da se radi o drastičnoj mjeri kojom bi se štetilo svim drugim navijačima kojima je isključivi cilj potpora klubu i fer i korektno navijanje. Amsterdamska policija i Ajax posebno su pozdravili način distribucije ulaznica putem vaučera, smatrajući kako im je time ostavljeno dovoljno prostora u pripremi utakmice da izdvoje one pojedince za koje postoji zabrana odlaska na stadione,' rekao je Vrbanović.

'U tom smislu Ajax je organizirao posebnu proceduru na stadionu Amsterdam Arena. Naši navijači ulazit će na, za njih rezerviran, ulaz K, i to na način da će istima na brz i efikasan način biti omogućena zamjena vaučera za ulaznicu. Koridor K bit će otvoren već od 18 sati kako bi se na vrijeme moglo obaviti sve bez velike gužve', nastavio je.

Dinamo možda u budućnosti zadrži sustav vaučera.

'Sačekat ćemo da vidimo kako funkcionira način i postupak nabave ulaznica putem vaučera. Ako se isti pokaže uspješan, nastavit ćemo s njegovom primjenom, posebno zbog činjenice što je taj sistem pozdravila hrvatska policija smatrajući da je to korak naprijed prema personalizaciji ulaznica kada Dinamo igra u inozemstvu. Osnovna je namjera ovog sustava da se omogući dolazak na utakmice navijačima kojima je cilj fer i korektno navijanje, bez obzira na to s kim naš klub igra', završio je Vrbanović.