NOVI PORAZ NA POLJUDU

AEK uzeo Hajduku bodove i europsko proljeće

01.12.2010 u 21:14

Bionic
Reading

U petom kolu Europske lige igrače Hajduka je na Poljudu pred oko 15 tisuća gledatelja porazio AEK sa 3:1 (0:0). Tako su 'bili' kolo prije kraja igranja po skupinama izgubili šansu za prolazak u nokaut fazu

Hajduk će u posljednjem, šestom kolu u Bruxelles kod Anderlechta putovati na izlet (16. prosinca). Naime, Vučevićeva momčad doživjela je u svojoj petoj utakmici skupine G četvrti poraz i više nema nikakve nade da se dokopa europskog proljeća. Splićani će tako u Belgiji igrati samo za častan oproštaj od Europe i hrvatski koeficijent. Domaćin na Poljudu, nakon trijumfa nad Anderlechtom i poraza od Zenita, nije uspio skinuti novi europski skalp. Grci su svoje prilike iskoristili, za razliku od ofenzivaca Hajduka koji su pred suparničkim golom bili neprecizni i nekoncentrirani.

Obje momčadi ušle su otvoreno u okršaj. Bez obzira ne težak teren, bilo je tu nekoliko sjajnih prilika. Domaćin će ponajviše žaliti za vratnicom Anasa Sharbinija iz treće minute, a u nastavku je odbijenu loptu Tomasov poslao preko gola. Isti dvojac kreirao je paniku i u 21. minuti, ali je sada Tomasov zakasnio na Sharbinijevo ubacivanje s lijeve strane. Sjećat će se navijači 'bilih' i Ljubičićevog udarca iz 45. kada je, umjesto mreže, naciljao suparničkog igrača koji je ležao pokraj gola. No, mora se priznati i da su Atenjani u prvih 45 minuta imali svojih zicera. Gosti su ponajviše prijetili preko Liberopoulosa, a najveći promašaj je bio onaj Gkentzogloua koji je prije odlaska na odmor s nekoliko metara pucao pored praznog gola.

Već tradicionalno kad je riječ o europskim dvobojima, Hajduk je loše ušao u drugo poluvrijeme. Maloča je u 51. minuti skrivio jedanaesterac, a siguran izvođač s bijele točke bio je Scocco. Deset minuta kasnije sve je bilo riješeno. Nakon kornera Manolas je bio najviši u skoku, te je glavom neobranjivo pogodio za velikih 0:2. Hajduk nije imao snage za preokret, igra mu se raspala, a gosti su lako kontrolirali situaciju na travnjaku te stigli do još jednom pogotka u 84. minuti preko Blanca. Na kraju je i Hajduk zabio počasni gol kojim je tek malo popravio dojam, a strijelac je bio Buljat.

U drugom susretu skupine rezultat je išao na ruku Hajduka jer je Zenit svladao Anderlecht 3:1, ali to 'bili' nisu iskoristili. Sada Zenit ima 15 bodova, AEK sedam, Anderlecht četiri, a Hajduk tri.

HAJDUK - AEK 1:3

SPLIT - Stadion Poljud, 15.000 gledatelja, sudac Dean (Engleska)
Strijelci: 0:1 Scocco (51-11m), 0:2 Manolas (62), 0:3 Blanco (83), 1:3 Buljat (89)
HAJDUK: Radošević - Oremuš, J. Buljat, Maloča, Jozinović - Ljubičić (od 54. Andrić), Strinić, Tomasov (od 54. Čop), Ibričić, Sharbini - Vukušić
AEK: Saja - Karabelas, Manolas, Dellas, Jahić - Gentzoglou, Diop, Makos - Burns (od 70. Lagos), Liberopoulos (od 80. Blanco), Scocco (od 77. Leonardo)