kad finska gostuje u rijeci...

Aco Petrović ne prestaje s udarima na Dina Rađu: Nije mi jasno zašto je Stojko toliko vezan uz njega, jer stvorio je apsolutni antagonizam...

05.07.2022 u 16:31

Bionic
Reading

Hrvatska košarka s posljednja dva poraza, od kojih je posebno bolan bio domaći protiv Finske, pokazali su da smjer u kojem ide ovaj sport, a koji nam je nekad nosio jako puno radosti, jednostavno nije dobar. Naravno, ako se izvuku pouke, a sjetimo se kako je HNS reagirao nakon remija protiv Finaca (op.a smijenio je Čačića i postavio Dalića), također u Rijeci 2017. godine, te kakvo nam je veselje donio novi izbornik, možda bi se isto trebalo dogoditi i HKS-u

U tom smjeru očito razmišlja i karizmatični hrvatski trener Aleksandar Aco Petrović, kojeg je vodstvo Hrvatskog košarkaškog saveza naglo smijenilo 2017. nakon Europskog prvenstva, koji je još jednom ukazao na veliki problem HKS-a.

O Dinu Rađi, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a, Petrović je još u ponedjeljak napisao.

'Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već ždrijeb odnese!', napisao je Aco, kojeg ta smjena 2017. godine, iako je imao viziju i jasno je predočio čelnicima HKS-a, očito još jako boli.

Rađa kao predsjednik Stručnog savjeta čvrstog je stava da hrvatskoj reprezentaciji  ne treba stranac u reprezentaciji, a iako je reprezentacija u ovim trenucima na najnižim granama, o ostavci ne razmišlja. Dapače, mogli bismo napisati da se dodatno učvrstio u svom 'rovu' kako bi lakše odolijevao onima koji ga iz njega žele istjerati, a u svojim se istupima i obračunavao s onima koji su tražili njegov odlazak dodavši kako će biti u Savezu sve dok je Stojko Vranković predsjednik istog.

Vranković kao predsjednik HKS-a očito ima grižnju savjesti, te je, pak, istaknuo kako razmišlja o odlasku, ali i on se obračunavao s neistomišljenicima dok Rađu u niti jednom trenutku nije detektirao kao ikakvog krivca za aktualnu situaciju.

Zato Petroviću nije preostalo ništa drugo nego još jednom, preko društvenih mreža', raspaliti po čelnim ljudima saveza, prije svih Rađi.

'Nije mi jasno zašto je Stojko toliko vezan uz Rađu koji je stvorio apsolutni antagonizam protiv HKS-a i reprezentacije. Ovdje se mora razmišljati za opće košarkaško dobro. Stojka sam spomenuo imenom a Rađu prezimenom što dovoljno govori o mom razmišljanju!', riječi su Ace Petrovića.