raskol u hrvatskoj košarci

Bijesni Stojko Vranković žestoko je odgovorio svim kritičarima, a posebno se dotakao jedne osobe: Taj samo s*** i bleji!

05.07.2022 u 06:46

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković otvorio je dušu i odlučio se obračunati sa svim kritičarima koji su nakon povijesnog debakla naše reprezentacije krenuli u otvoreni napad na njega i najbližeg mu suradnika, predsjednika Stručnog savjeta HKS-a Dina Rađu

Hrvatska košarka pala je na dno, lošije i gore od ovog ne može jer naša će reprezentacija igrati kvalifikacije za kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo! Situacija je doslovno katastrofalna, no ona je plod nerada i nereda koji se desetljećima prikrivao sporadičnim nastupima na velikim natjecanjima.

A krah se dogodio baš za mandata legendi hrvatske košarke. Nezahvalnog su se posla prihvatili Stojko Vranković kao predsjednik HKS-a te Dino Rađa na funkciji predsjednika Stručnog savjeta.

Obojica su već neko vrijeme na udaru žestokih kritika, a sramotnim porazom od Finske i ispadanjem iz kvalifikacija za SP sve je eskaliralo. Kako je Vranković doživio poraz od Finske i ispadanje sa SP-a, a time i Olimpijskih igara u Parizu?

'Ništa nisam bolje nego što sam bio odmah nakon utakmice. Ne znam što bih uopće rekao...', kazao je Vranković u razgovoru za Sportske novosti.

Pa valjda bi netko ipak morao nešto reći na tu temu, prije svih predsjednik HKS-a...

'Nadali smo se da ćemo dobiti tu utakmicu, imali smo na kraju i sve u svojim rukama, međutim dogodilo se to što se dogodilo. Izgubili smo...', komentirao je Vranković ono što su svi vidjeli.

A što kaže na to da javnost i dio struke sad otvoreno i bez zadrške traži ostavke čelnih ljudi Saveza?

'To je sve razumljivo i normalno. Svjestan sam situacije u kojoj se nalazimo, ne od danas, nego odavno. Ako je Savez kriv za sve, onda OK. Međutim tu se treba onda otvoriti i druga diskusija. Osobno preuzimam odgovornost za sve', jasno je kazao legendarni Drniški orao, kojem sve ovo što se događa jako teško pada. Znači li to da je moguće da odu i on i Dino Rađa?

  • +26
Hrvatska - Finska, košarka, kvalifikacije za SP, 3.7.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

'Razmišljam samo u svoje ime. I ne razmišljam o tome od jučer ili od danas. Već je duže vrijeme tako, a pomaka nema', kazao je Vranković koji se, kao i Rađa, našao na meti kritika Ace Petrovića i Željka Jerkova. Jesu li možda njih dvojica krenula u kampanju za preuzimanje Saveza?

'Ako misle da mogu bolje, nikakvog problema nema... Ali što se tiče tog iz Splita, neću mu ni ime spominjati (op.a. Željko Jerkov), tu gdje smo rezultatski je moja greška, ali ja ga pitam što je to napravio u Splitu, u Hajduku i što kao drugi čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora radi za sport? Samo sere i bleji!' završio je ljutito Vranković.

Ovo vruće ljeto uskoro će u košarkaškim krugovima postati još vrelije. Pred reprezentacijom je okupljanje već 1. kolovoza i početak priprema za Europsko prvenstvo. Još se niti ne zna hoće li izbornik i dalje biti Damir Mulaomerović, hoće li se nakon debakla s Fincima neki igrači zahvaliti na pozivu te hoće li uopće na čelu HKS-a i dalje biti Vranković i Rađa...

>> cijeli razgovor sa Stojkom Vrankovićem pročitajte OVDJE