SLAVA I BOGATSTVO

Zvjezdani život Cristiana Ronalda: Bogatstvo troši na skupocjene satove i automobile, a znao je spiskati i 235 tisuća kuna za 15-minutni užitak u piću

02.08.2021 u 06:55

Bionic
Reading

Prema Forbesu, Christiano Ronaldo samo je prošle godine zaradio oko 760 milijuna kuna, a postao je i prvi aktivni sportaš s milijardu dolara zarade. Od trećeg najplaćenijeg svjetskog sportaša nerealno je očekivati skroman život, ali 36-godišnjoj portugalskoj nogometnoj zvijezdi nije nimalo neugodno razmetati se svojim bogatstvom

Skupocjeni satovi

Jednom je tako Ronaldo primijećen sa satom Jacob & Co Caviar na ruci, optočenim s 400 dijamanata, čija je cijena oko 16 milijuna kuna. Nogometaš je očito slab na satove jer je jednom prilikom na istoj ruci nosio i Rolex GMT Master od 18-karatnog bijelog zlata, prekriven dijamantima. Njegova je cijena tek nešto viša od tri milijuna kuna.

Ne nosi samo on cijelo bogatstvo na ruci pa je svojoj Georgini Rodriguez navodno kupio zaručnički prsten vrijedan nevjerojatnih 5,5 milijuna kuna. No s obzirom na izreku da bi čovjek za zaručnički prsten trebao ostaviti svoju mjesečnu plaću, Ronalda u ovom slučaju možemo smatrati i škrticom.

Skupocjeni automobili

Rodriguez, majka Ronaldove trogodišnje kćeri Alane Martine dos Santos, od nogometaša navodno prima 635 tisuća kuna mjesečne naknade. Bivša prodavačica u maloprodaji vjerojatno je zato svom dragom mogla pokloniti Mercedes-Benz G-Wagon 4X4, vrijedan najmanje oko 830 tisuća kuna.

Time je Georgina neznatno povećala Ronaldovu kolekciju luksuznih automobila, u kojoj se nalazi nekoliko Ferrarija i Rolls-Royseva. U njegovoj se garaži mogu vidjeti i Lamborghini, Aston Martin, Bugatti i Bentley. Procjenjuje se da svi Ronaldovi automobili zajedno vrijede više od 140 milijuna kuna.

Impresivan portfelj nekretnina

Tijekom karijere Ronaldo je stekao nekoliko prekrasnih domova. Kad je igrao za Manchester United, kupio je 25 milijuna kuna vrijedno imanje u britanskom Alderley Edgeu. Kad se preselio u Real Madrid, dodao mu je 42 milijuna kuna vrijednu vilu u španjolskoj La Finci. Trenutno kao napadač Juventusa živi u luksuznom dijelu Torina, a nekretnina uključuje dvije susjedne vile s nevjerojatnim pogledom na grad. Do kuća s bazenom vodi privatna cesta koju čuva osiguranje.

Kapetan portugalske reprezentacije poznat je po svojoj isklesanoj figuri, a njegov je suigrač nedavno otkrio da, kako bi bio u formi, ne jede ništa osim piletine, riže i brokule. Naravno, isklesanom torzu pomaže i vrhunska teretana u njegovu torinskom domu.

Sportaš pije i velike količine vode, a izbjegava gazirana pića, što je nedavno pokazao maknuvši sa stola tijekom konferencije za novinare Eura 2020 dvije boce sponzora Coca-Cole i poručivši obožavateljima da umjesto toga piju vodu. Ronaldova briga za zdravlje fanova napunila je naslovnice svjetskih medija i srozala tržišnu vrijednost tvrtke za četiri milijarde dolara.

Ronaldovi brat i majka žive u njegovoj kući u Madeiri, vrijednoj 64 milijuna kuna, a nogometna zvijezda navodno još ima dvije kuće za odmor vrijedne 13 milijuna kuna u Costa del Solu.

  • +10
Cristiano Ronaldo Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Luksuzni odmori

Ronaldo za prijevoz često koristi privatni zrakoplov, a s obitelji ga se može vidjeti kako uživa na svojoj 44,5 milijuna kuna vrijednoj jahti. Azimut Grande, 27-metara duga superjahta, opremljena je s pet spavaćih kabina i šest kupaonica pa i kad mu se na njoj pridruži četvero djece, nema prevelike gužve.

Unatoč tome, priušti si i nešto veće pa su na Azurnoj obali uživali na superjahti čiji tjedni najam košta najmanje 1,4 milijuna kuna.

Skupe zabave

Ronaldo ne štedi ni kad je zabava u pitanju. Tijekom posjeta Londonu 2018. godine svratio je s prijateljima do restorana Scott's, omiljenog među slavnima, i na dvije boce rijetkog vina za samo 15 minuta potrošio 235 tisuća kuna.

To je prava sitnica prema izvještajima iz 2015. godine o tome kako je na privatnu zabavu u marokanskom Agadiru spiskao gotovo 10 milijuna kuna. Na zabavi su bili njegovi tadašnji suigrači iz Real Madrida i prijatelj Badr Hari, a portugalski časopis Flash pisao je o tome kako je provod završio u diskoteci s vrlo malo odjeće. Ronaldo je tada često putovao u sjevernoafričku zemlju, sjedajući u privatni zrakoplov u 15 sati i vraćajući se u Madrid do ponoći.