BROJNE DONACIJE

Zvijezde velikog srca: U kriznim i nepredvidivim vremenima oni su odlučili pomoći

27.03.2020 u 06:28

Bionic
Reading

Vrlo važnu ulogu u svim humanitarnim organizacijama i prikupljanju novca za one najugroženije imaju poznate osobe. Situacija nije ništa drugačija ni u ovo krizno vrijeme izazvano još uvijek nedovoljno istraženim virusom koji se nezaustavljivo širi svijetom

Brojne svjetske zvijezde odlučile su u jeku pandemije koronavirusa učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi pomogle onima kojima je to zaista potrebno. Hvalevrijedne poteze povukli su neki dizajneri, glazbenici, glumci i sportaši. Magazin People piše o tome kako je glazbenica Taylor Swift uplatila pozamašan iznos novca na račun dvoje svojih obožavatelja koji su ostali bez posla te trenutno nemaju kako platiti hranu i ostale osnovne životne potrebe.

‘Bila sam u šoku kada mi se putem Twittera obratila Taylor Swift, moja omiljena pjevačica koju pratim već dug niz godina i čijem se radu naprosto divim. Swift je čula moju tužnu priču, to da sam ostala bez posla te mi odlučila pomoći novcem za račune i hranu. Neizmjerno sam joj zahvalna. Pokazala je svoju veličinu ovom gestom’, ispričala je konobarica iz Orlanda na Floridi Samantha Jacobson.

Na njezin je račun prije nekoliko dana sjelo 3000 dolara (oko 20 tisuća kuna). Njezin potez brzo su pohvalili još neki fanovi zaključivši kako je Swift mnogo velikodušnija od američke vlade koja pomaže u iznosu od 1200 dolara (otprilike 7500 kuna).

Gotovo identičan potez u potpunoj je tajnosti napravila pjevačica Ariana Grande te se obratila nekolicini svojih fanova koji su otvoreno progovorili o tome u kakvoj su se situaciji našli nakon proglašenja pandemije koronavirusom. Grande je svojim fanovima uplaćivala iznose od 500 ili 1000 dolara kako bi mogli podmiriti osnovne životne potrebe u trenutku u kojem nemaju posao i stalne prihode.

U ovim iznimno teškim vremenima škrtarila nije najmlađa milijarderka Kylie Jenner. Izdvojila je nevjerojatnih milijun dolara, koliko je potom donirala medicinskom osoblju za nabavu svih potrebnih materijala u suzbijanju zaraze.

‘Iz sveg srca ti hvala, Kylie Jenner. Ti si anđeo na zemlji. Pravi heroj. Tvoja donacija će nam izuzetno pomoći u nabavci zaštitne opreme, maskica za lice, rukavica. Nisi ni svjesna koliko si života ovime možda spasila’, poručila je doktorica Thaïs Aliabadi iz jedne američke bolnice.

Vlasnica megapopularne i iznimno uspješne kozmetičke tvrtke Kylie Cosmetics pokazala je svoje veliko srce i velikodušnost.

‘Koronavirus je opasna stvar. Molim vas, nemojte izlaziti iz svojih domova, pazite na svoje, ali i tuđe zdravlje. Ako živite sa svojim roditeljima, pripazite jer biste ih možda mogli zaraziti ni ne znajući. Ovo je ozbiljna situacija i pristupite joj ozbiljno. Jedini način da suzbijemo zarazu je da se svi pridržavamo propisanih mjera’, poručila je Kylie milijunima svojih obožavatelja koji je prate na društvenim mrežama.

Veliko srce u ovom je trenutku pokazao utjecajni američki dizajner Ralph Lauren. Vlasnik istoimenog modnog carstva prvo je donirao 10 milijuna dolara (65 milijuna kuna) za pomoć zajednicama pogođenim COVID-om19.

Donacija dolazi preko korporativne zaklade Ralph Lauren i pružit će financijsku potporu zaposlenicima u potrebi, kao i doprinos Fondu za solidarnost WHO-a (Svjetske zdravstvene organizacije) koji pomaže zemljama širom svijeta u borbi protiv virusa.

Osim toga, modni mogul najavio je da će njegova kompanija krenuti u izradu zaštitnih maski i zaštitne opreme za medicinsko osoblje diljem svijeta.