veliki transfer

Zvijezda N1 Hrvoje Krešić stiže u informativni tim Nove TV

29.12.2021 u 14:58

Bionic
Reading

Dugogodišnji reporter N1 koji se specijalizirao u praćenju domaće politike i gospodarstva, ali i vanjskopolitičkih događaja, postaje dio Nove TV. Gledatelji će ga u informativnim minutama Nove TV moći pratiti od veljače 2022.

'Dolazak na Novu TV za mene predstavlja izuzetno veliku čast, ali i odgovornost. I to ne samo prema kući, nego i prema svim gledateljicama i gledateljima kojima ulazimo u domove. Raduju me novi izazovi, pogotovo kad znam da ću biti u društvu ljudi koji su postavljali i držali najviše televizijske standarde u Hrvatskoj - kako u novinarskom, tako i u produkcijskom i tehničkom smislu. Konačno, neizmjerno me veseli što ću raditi s kolegicama i kolegama u koje se ugledam ne samo od svojih prvih novinarskih dana, nego i danas', rekao je Hrvoje Krešić, a donosi Dnevnik.hr.

Jedan od najistaknutijih domaćih televizijskih novinara rodom je iz Neuma. Studirao je hrvatski jezik i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a novinarstvom se počeo baviti 2005. godine, u zagrebačkom dopisništvu Novog lista gdje je proveo šest godina. Godine 2011. prešao je na RTL te započinje svoju karijeru televizijskog reportera, a 2017. godine s RTL-a prelazi na news kanal N1.

Novinarstvo je usavršavao na Sveučilištu u Oxfordu, na prestižnom Reutersovu institutu za novinarstvo, a tijekom svoje 16-godišnje karijere izvještavao je za velike svjetske kuće poput CNN-a. Među ostalim je izvještavao i iz Vatikana 2013. godine o odlasku pape Benedikta XVI., o izboru pape Franje te o događajima s Bliskog istoka 2009. godine, posebice iz Pojasa Gaze.

Poznat je po svojim javljanjima uživo, intervjuima s domaćim i svjetskim političkim dužnosnicima, ali i 'škakljivim', izravnim pitanjima. Za svoj je rad dobio važna priznanja i nagrade struke, među kojima su i nagrada HND-a za tiskano novinarstvo 2009. godine, nagrada HND-a za televizijsko novinarstvo 2015. godine te 2018. nagrada HND-a za novinara godine. Dobitnik je i nagrade 'European Young Journalist' za 2008. godinu.

  • +3
Hrvoje Krešić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL