DOSJE IPCRESS

Znate li da je nova špijunska serija snimana u Zagrebu?

27.01.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Ova serija snimana je posvuda - od Liverpoola do Zagreba! Otkrijte seriju Dosje Ipcress koja je nedavno stigla na Pickbox NOW

Stigla je prava poslastica za ljubitelje napetih špijunskih serija! Špijunska serija Dosje Ipcress (The Ipcress File) temeljena je na istoimenom špijunskom romanu spisatelja Lena Deightona iz 1962. godine. Navedena knjiga je prvi dio serijala o anti-junaku Harryju Palmeru.

Serija je snimljena 2022. godine i sastoji se od šest epizoda koje su dostupne na streaming servisu Pickbox NOW.

Zagreb kao Berlin

U Ujedinjenom Kraljevstvu najviše je snimano u Liverpoolu koji predstavlja London dok Zagreb označava Berlin. Kod nas je snimanje započeto na sjeveru Hrvatske u Zagrebu (Zrinjevac!) i nastavilo se na južnim destinacijama Lijepe naše. Mogu se uočiti prizori Splita, Rijeke i Opatije.

Špijunska serija za pamćenje

Hladni rat hara diljem svijeta. Godine 1963. bivši krijumčar Harry Palmer dobiva priliku da izbjegne vojni zatvor. Prisiljen je pretvoriti se u špijuna i naći nestalog britanskog nuklearnog znanstvenika. Nađe se u velikoj nevolji jer se naizgled bezazlena potraga za nestalom osobom pretvorila u internacionalni slučaj špijunaže.

U ulozi protagonista Harry Palmera nalazi se Joe Cole koji je najpoznatiji po svojoj ulozi Johna Shelbyja u poznatoj seriji Peaky Blinders. Ostatak talentirane glumačke posade sastoji se od afirmiranih engleskih glumaca: Lucy Boynton (također glumi u filmovima Ubojstvo u Orient Expressu i Bohemian Rhapsody), Tom Hollander, Ashley Thomas itd.

Sviđa vam se što ste pročitali? Seriju gledajte odmah na Pickbox NOW – tamo je serija Dosje Ipcress već danas dostupna pa uživanje može početi!