mario mlinarić

Životni put omiljenog trenera: Od sapunica, preko Guinnessa, do obiteljske sreće

28.04.2017 u 06:50

Bionic
Reading

Show 'Život na vagi' na male je ekrane, na radost brojnog dijela publike, vratio omiljeno televizijsko lice Marija Mlinarića. Iza magistra kineziologije i profesora tjelesne kulture brojni su životni uspjesi: Gluma u sapunicama, rad s poznatim sportašima, vođenje glazbenih emisija na HTV-u, manekenstvo te tri puta ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. No najvažniji životni uspjeh za njega je - obitelj

Mario Mlinarić napokon radi u showu kakav dosad nije bilo na domaćim televizijama, a u kojem svojim napornim treninzima natjecateljima s prekomjernom težinom pomaže da skinu kilograme. Povratak tog skromnog i uvijek dobro raspoloženog 37-godišnjeg Bjelovarčanina na TV ekrane oduševio je gledatelje.

Otkad se prvi put prije 17 godina pojavio na medijskoj sceni, postao je omiljeno lice. Godine 2000. proglašen je prvim pratiteljem Mistera turizma. Sudjelovao je u reality showu 'Farma' na Novoj TV, 'Fear Factoru' na RTL-u, a na HTV-u je vodio glazbene emisije 'Metro pop' i 'Glazbena televizija'. Bio je i glumac u televizijskim sapunicama u ulozi Jakova Barišića u sapunici 'Zabranjena ljubav' te serijama 'Najbolje godine', u kojoj je glumio konduktera, i 'Zakon ljubavi' u ulozi Ivora Vilića. Godine 2015. bio je voditelj u emisiji 'Men’s Health Fitness izazov', a zatim je 2016. ponovno ušao u reality emisiju 'Farma', ali ne kao natjecatelj, nego trener.

Još kao dijete pokazao je izniman talent i interes za sport, a posebno za rukomet. Za vrijeme osnovne i srednje škole aktivno je trenirao rukomet. Igrao je za klub Medveščak i za Kraljevski klub Bjelovar, a svoje profesionalno sudjelovanje u sportu je ostavio kada se ozbiljnije ozlijedio tijekom treninga.

Za svoje treninge kaže da ne može proći dan da ih ne odradi. To mu je svakodnevna rutina koju ne propušta.

Osnivač je Core Gyma, poznatog centra za kondicijsku pripremu sportaša. Mario ima dugogodišnje iskustvo u kondicijskoj pripremi brojnih profesionalnih sportaša poput Mirka Filipovića, Stipe Miočića, Duje Draganje, KHL-a Medveščak, Stipe Drviša te mnogih drugih. Uz sve to je trostruki osvajač Guinnessova rekorda u guranju automobila.

'Cijeli sam život u sportu, okružen sam vrhunskim profesionalcima, sve to me tjera na stalno preispitivanje mogućnosti. Upravo zato i biram ove najteže discipline. Za motiv imam još nešto - netko sakuplja marke, netko značke, a ja sam, eto, kolekcionar Guinnessovih rekorda', izjavio je ranije za Slobodnu Dalmaciju.

  • +11
Mario Mlinarić nekad i sad Izvor: Cropix / Autor: Srđan Vrančić

Nikada nije volio govoriti o svom privatnom životu, no poznato je da se zbog ljubavi prema supruzi Bojani doselio u Opatiju. Bojana Kennedy školovala se u Americi te je magistrirala ekonomiju i govori njemački, engleski i talijanski, a Marija je privukla strašću prema sportu. Dolazi iz sportske obitelji, bila je tenisačica, a na temelju njezinih sportskih rezultata ponuđena joj je stipendija na vrlo uglednom američkom fakultetu na kojem je igrala u najvišoj fakultetskoj ligi NCAA. Iz prvog braka ima 11-godišnju djevojčicu Laru.

Upoznali su se 2009., a nakon tri godine veze Mario i Bojana vjenčali su se u kolovozu 2013. U listopadu iste godine dobili su sina Tea.

Prije ljubavi s lijepom Opatijkom bio je u vezi s Iskrom Savčić, stručnjakinjom za odnose s javnošću. Upoznali su se 2003., kada je Mario sudjelovao na izboru za Mistera Hrvatske te osvojio titulu prvog pratitelja. Nakon toga dugo su bili samo prijatelji, a prije nego što je on otišao na 'Farmu', počeli su ljubavnu vezu koja je potrajala šest mjeseci. Razlog njihova razlaza nije bila svađa, tvrdili su tada Marijevi prijatelji, a nakon raskida te veze potpuno se posvetio poslu i teretani Core Gym koju je u otvorio s poslovnim partnerom Željkom Radolfijem.

Bio je u vezi i s Majom Štefanović, za koju je nakon prekida izjavio da je imala konjske živce za njega.

'Postao sam oprezniji kad je o međuljudskim odnosima riječ. Primjerice, sve su moje veze završile zato što su moji takozvani prijatelji preuzeli moje mjesto', izjavio je u to vrijeme za Story.