90 milijuna pregleda u 10 dana

Žene su dobile svoju himnu: ‘Ne treba mi terapija, samo Miley Cyrus na repeat!'

23.01.2023 u 20:05

Bionic
Reading

Pjesma 'Flowers' najslušanija je u Hrvatskoj i diljem svijeta, a društvenim mrežama širi se trač da je snimana u kući u kojoj ju je glumac prevario s 14 žena

Najnovija pjesma Miley Cyrus, 'Flowers', postala je apsolutni hit u Hrvatskoj i cijelom svijetu. Sve veći broj žena zna je napamet, a mnoge tvrde da na njih ima terapeutski učinak!

Pjesma će, prema svemu sudeći, postati prava ženska himna jer govori o ljubavi prema sebi, unutarnjoj snazi i samopouzdanju - temama koje su u posljednje vrijeme sve popularnije jer ističu sposobnost žena da se potpuno samostalno pobrinu za sebe i svoju sreću.

Sve to nadovezuje se na glavnu temu pjesmu - život nakon razvoda. U lakopamtljivim stihovima, Miley pjeva kako će sama sebi pokloniti cvijeće, sama otići plesati i voljeti samu sebe više nego što je može voljeti ijedan muškarac.

Pjesma je u samo deset dana prikupila skoro 90 milijuna pregleda na YouTube-u i više od 91 tisuću komentara u kojima žene ističu da se nakon nje osjećaju ohrabreno i osnaženo za sve životne izazove.

'Ne treba mi terapija, samo Miley Cyrus na repeat!', neki su od komentara koji ukazuju na to koliko je pjevačica dobro pogodila temu pjesme koja donosi nadu u trenucima obeshrabrenosti, beznađa i usamljenosti koji nastupe u ovakvim životnim situacijama.

Izvor: Društvene mreže

Miley je ovom pjesmom željela dokazati samostalnost i integritet te snagu koju svaka žena nosi u sebi, a koja je dovoljna da izađe još jača iz svih teških životnih situacija, uključujući životni brodolom poput razvoda.

Naravno, kritičari i obožavatelji na društvenim mrežama u gotovo svakom stihu i sceni spota pronašli su poveznice s njenim propalim brakom s Liamom Hemsworthom, glumcem s kojim je bila u vezi od tinejdžerskih dana.

Zvjezdani par okrunio je desetogodišnju vezu brakom 2018. godine, međutim, samo godinu dana kasnije šokirali su javnost odlukom da se raziđu.

  • +10
Miley Cyrus Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sve je krenulo po krivu upravo 2018. godine kada su kalifornijski požari progutali njihov dom u Malibuu.

'Naša kuća izgorjela je do temelja. Sve smo izgubili. Najgore do svega je što sam se tada nalazila u Južnoj Africi pa su moje životinje danima stajale svezane za stupove na plaži. Tada smo bili zaručeni i, iskreno, nismo bili sigurno hoćemo li se ikada stvarno vjenčati. No, nakon ovog požara odlučili smo da je vrijeme. Bio je to moj pokušaj da kroz brak spasim samu sebe', rekla je 30-godišnja pjevačica u jednom intervjuu.

Koliko je požar na nnu potresno djelovao govori i njeno priznanje kako je doživjela toliko duboku traumu da se na nekim pjesmama snimanima prije i poslije 2018. godine može primijetiti razlika u tonu glasa, uzrokovan doživljenim šokom.

Kritičari tvrde kako se upravo u najnovijem svjetskom hitu mogu pronaći jasne poveznice s ovim događajem jer Miley na samom početku pjeva 'Bili smo dobro, a onda više nismo / Izgradili smo dom i gledali kako gori'.

Pa, ako je taj stih inspiriran istinitim događajima, tko zna što je još istina, pitaju se kritičari i fanovi koji su iznijeli mnogobrojne teorije na društvenim mrežama.

Najpopularnija postala je priča kako je spot sniman u kući u koju je Liam Hemsworth doveo čak 14 žene i s njima imao izvanbračne afere! Ovaj tweet podijelilo je čak 10 tisuća ljudi, međutim, riječ je tek o naklapanjima koja, vjerojatno, nemaju puno veze sa stvarnošću.

Miley je, naime, na temu okončanja braka u više navrata rekla kako će Liama zauvijek voljeti i kako je brak odlučila okončati kao izraz brige o sebi.

  • +6
Miley Cyrus i Liam Hemsworth Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Spremna sam priznati puno toga, ali ne i to da je moj brak završio jer me Liam varao', rekla je pjevačica 2019. godine i time odlučno dala do znanja kako su razlozi za prekid veze puno dublji i puno teže premostivi.

Ipak, teško se oteti dojmu da u pjesmi ne izražava svoj osobni stav koji proizlazi kao posljedica raznih događaja u nesretnom braku. Među njima je, primjerice, odijelo koje nosi u spotu. Na društvenim mrežama popularna je postala priča kako se radi o istom odijelu koje je Hemsworth nosio na crvenom tepihu kada joj je rekao da se 'nauči ponašati'.

Također, dijelovi pjesme podsjećaju na hit Bruna Marsa 'When I Was Your Man' koji je glumac posvetio Miley na njihovom vjenčanju. No, to nije sve, 'Flowers' je izdana na glumčev 39-rođendan!

'Miley Cyrus je apsolutni genij! U pjesmi nosi odijelo kojim Liamu direktno odgovara na njegov komentar da se 'treba naučiti ponašati' i svira pjesmu koju joj je posvetio na vjenčanju... Što se tiče toga da je spot sniman u kući gdje ju je Liam varao, istinu zna samo Miley. Ipak, ovo je najbolji PR koji je mogla dobiti za svoj hit jer se o njemu svugdje govori, a TikTok je preplavljen viralnim videima s njegovim stihovima', rekla je njena sestra Brandi Cyrus u popularnom podcastu 'Your Favorite Thing'.

Pjesma je zaludila i proslavljenu glumicu Diane Keaton koja je u dobi od 77 godina njenom melodijom bila potaknuta veselo zaplesati u svom vrtu. Njen video oduševio je publiku i prikupio preko 500 tisuća lajkova!

'Tvoja pjesma dala mi je razlog da plešem u svom dvorištu', napisala je glumica i slikovito prikazala efekt zbog kojeg je pjesma 'Flowers' s razlogom prozvana novom ženskom himnom!