sada je stabilno

Zdravstveno stanje princeze Charlene se pogoršalo: Supruga princa Alberta se onesvijestila i hitno je prevezena u bolnicu

03.09.2021 u 17:17

Bionic
Reading

Princeza Charlene od Monaka, koja još uvijek boravi u Južnoj Africi, u stabilnom je stanju nakon što je hitno prevezena u bolnicu. Naime, princeza se onesvijestila uslijed komplikacija uzrokovanih infekcijom te je hitno prebačena u bolnicu

Članica monegaške kraljevske obitelji, 43-godišnja princeza Charlene primljena je pod pseudonimom u bolnicu Netcare Alberlito nakon pružene hitne medicinske pomoći nakon komplikacija uzrokovanih infekcijom koju je dobila u svibnju ove godine. Zaklada koja nosi njezino ime u službenom priopćenju je navela: 'Njezino visočanstvo, princeza Charlene od Monaka, u srijedu kasno navečer hitno je prevezena u bolnicu nakon kolapsa uzrokovanog komplikacijama nakon teške infekcije uha, nosa i grla koju je zadobila u svibnju. Njezin liječnički tim je pregledava, ali su potvrdili kako je njezino stanje stabilno.'

Bolnica u koju je princeza od Monaka zaprimljena je odbila objaviti koki pregledi su provedeni pozivajući se na zakon o povjerljivosti, no izvor blizak princezi otkrio je kako Charlene zaprimljena kao VIP pacijentica te je liječena na drugom katu, odvojena od ostalih pacijenata.

Podsjetimo, princeza je u Južnoj Africi od sredine svibnja i to zbog niza komplikacija nakon upale uha, grla i nosa, a potom i loše obavljene operacije s kojom su pokušali popraviti stanje. Nakon svega, 43-godišnja Charlene je zadobila i infekciju, pa njezino dodatno zakompliciralo.

Charlene je posljednji put viđena u Monaku u siječnju, a posljednjih nekoliko mjeseci provodi u Južnoj Africi. U svibnju se razboljela od 'ozbiljne infekcije sinusa', a prije dva tjedna prošla je 'četverosatnu operaciju pod općom anestezijom'. Netom nakon operacije posjetio ju je i njezin suprug, princ Albert od kojega je razdvojena već mjesecima. 63-godišnji monegaški vladar u Južnu Afriku je stigao zajedno s njihovim blizancima kako bi bili potpora princezi koja se oporavljala od 'tajnovite operacije'.

U međuvremenu, princ Albert sve češće se suočava s optužbama da im je brak na klimavim nogama, posebice nakon što je nedavni prisustvovao balu u društvu svoje bivše ljubavnice i njihovog izvanbračnog djeteta.

Princ Albert pak tvrdi kako princeza ne može dočekati povratak kući te da je njihova višemjesečna razdvojenost uzrokovana isključivo princezinim zdravstvenim stanjem. Princeza Charlene, bivša olimpijska plivačica, prema navodima Palače, u Južnu Afriku se uputila kako bi podignula svijest o krivolovu nosoroga. 'Tijekom putovanja na afrički kontinent u sklopu misije očuvanja divljih životinja, princeza Charlene oboljela je od infekcije uha, nosa i grla koja joj ne dopušta dalje putovati,' tvrdila je Palača svojevremeno.