značajne razlike

Zašto se princ Harry i Meghan Markle smiju držati za ruke, a Kate i William ne

06.10.2017 u 06:58

Bionic
Reading

Svijet je još pod dojmom prvog zajedničkog pojavljivanja u javnosti princa Harryja i njegove djevojke Meghan Markle, kada smo ih mogli vidjeti u vrlo romantičnoj atmosferi, kako se drže za ruke i izmjenjuju nježne poljupce

Prije otprilike tjedan dana svijet je svjedočio javnoj potvrdi ljubavne veze britanskog princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, kada su se na trećim Invictus igrama u Torontu pojavili držeći se za ruke.

Prvi javni istup svi su pozorno pratili i danima se o tome pisalo u svim svjetskim medijima. No ako se malo pomnije promotri Harryjev stariji brat, princ William, koji je sa svojom suprugom Kate Middleton u braku već šest godina, odmah upada u oči činjenica da nikada nije tako javno izražavao bliskost s njome. 

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zašto je nekim članovima kraljevske obitelji to dozvoljeno, a drugima ne?

Stručnjaci tvrde kako je sve stvar prilike u kojoj se par zatekne, ali i jedne vrlo bitne stvari – reda za nasljedstvo krune.  Princ William tako je drugi u redu za titulu, odmah nakon svog oca, princa Charlesa, koji će naslijediti kraljicu Elizabetu II nakon smrti. 

  • +15
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S druge strane, princ Harry nije baš na tako visokoj poziciji te se rođenjem Williamova sinčića, princa Georgea, pomaknuo na daleko šesto mjesto u nasljednom redu.

Upravo zato mlađem je monarhu dozvoljeno nešto slobodnije ponašanje u javnosti sa svojom voljenom djevojkom.

Za razliku od njih, princ William i vojvotkinja Kate Middleton po prirodi moraju se češće pojavljivati u javnosti, ali u službenom tonu, jer ipak su oni budući predstavnici naroda i jedni od šefova države. Od ranog djetinjstva William je slijedio naputke svoje bake, kraljice Elizabete II, kako se ponašati u skladu s titulom koja ga jednog dana čeka.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Smjernice i stroga pravila zato slijepo prati i ne dozvoljava mjesto pogreškama. Baš kao što i sama kraljica sa svojim suprugom, princem Philipom u javnost izlazi pod određenim protokolom, koji je pomalo dosadnjikav, tako se i budući kralj pridržava istog, pa s omiljenom vojvotkinjom rijetko pokazuje emocije.

Iako su nakon događaja u Torontu mnogi komentirali Harryjevo neprikladno ponašanje i previše slobodne odjevne kombinacije, stručnjaci tvrde kako je u toj prilici sve to bilo dozvoljeno i da nije prekršio nijedno kraljevsko pravilo.

No tek preostaje vidjeti kakav će odnos imati ako jednoga dana postanu supružnici i kada Meghan Markle i službeno postane članica britanske kraljevske obitelji.