ODMETNUTA VOJVOTKINJA

Zašto je Meghan Markle stajala odvojeno od ostalih članica kraljevske obitelji

12.11.2018 u 13:18

Bionic
Reading

U Londonu je kraljevska obitelj u nedjelju održala svečanost povodom Dana sjećanja na žrtve Prvog svjetskog rata. Povijesno obilježavanje zasjenile su aktualne vojvotkinje Kate Middleton i Meghan Markle. Ono što je mnogima upalo u oko je drugačiji tretman prema Meghan i to da je bila odvojena od ostalih članica kraljevske obitelji

Ceremonija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Prvog svjetskog rata okupila je cijelu britansku kraljevsku obitelji i sve važne državnike, a bila je to nova prilika da se aktualne vojvotkinje Kate Middleton i Meghan Markle nađu na zajedničkom okupljanju. Osim mode i stajlinga koji su većinom u takvim prilikama ono što zanima medije, još je jedan trenutak ukrao pažnju svih okupljenih.

Naime, nova članica kraljevske obitelji, trudna Meghan, protokol je pratila s jednog balkona, dok su se ostale ženske članice, predvođene kraljicom Elizabetom, našle na drugom balkonu.

  • +8
Meghan Markle i Kate Middleton - sjećanje na poginule u 1. svjetskom ratu Izvor: Pixsell / Autor: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

Tako je, prema rasporedu i organizaciji, Meghan smještena na balkon s njemačkom prvom damom Elke Büdenbender. Nešto bolju poziciju zauzele su vojvotkinja Camilla i Kate jer su se našle odmah uz kraljicu Elizabetu II.

  • +8
Kraljevska obitelj - sjećanje na žrtve Prvog svjetskog rata Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iz palače tvrde kako je jedan balkon premali za više od tri osobe te da bi četvrta bila višak i da je to jedini razlog zašto je Meghan stajala odvojeno od ostatka obitelji. Isto tako naglašavaju da je njezino mjesto uz suprugu njemačkog predsjednika bilo itekako bitno.

Mnogi se pak pitaju je li sama kraljica ovime htjela nešto poručiti Meghan, koja je od ulaska u monarhiju prouzrokovala dosta problema. U najvećoj tajnosti njezina osobna asistentica odlučila je nakon samo šest mjeseci dati otkaz, što je potaknulo mnoga nagađanja o odnosima na britanskom dvoru.

Podsjetimo, Meghan je na ostalim zajedničkim okupljanjima kraljevske obitelji uvijek imala strateški dobru poziciju. U lipnju je u sklopu ceremonije Trooping the Colour vojvotkinja od Sussexa zauzela poziciju u drugom redu, odmah iza princa Williama i Kate Middleton.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Meghan nije bila u prvom planu iako su to neki možda očekivali, ali takvo je i pravilo. Zapovijed kaže da stariji brat izlazi prvi sa svojom suprugom. Meghan je zapravo bila na dobroj poziciji. Alternativa njezinu mjestu bila je pozicija u drugom redu lijevo ili desno. Ovako je bila u centru zbivanja i odmah pored najbitnijih ljudi britanskog dvora', objasnio je tada Joe Little, urednik magazina koji prati život britanskog kraljevstva.