TIJEKOM LIJEČENJA

Zašto je kralj Charles odabrao upravo Sandringham za mjesto svog oporavka

08.02.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Nakon što je započeo s liječenjem karcinoma, kralj Charles III donio je odluku da će za njegov oporavak najbolje biti da s kraljicom Camillom na neko vrijeme preseli u Sandringham

Iako ima mogućnosti boraviti u Clarence Houseu u Londonu, dvorcu Windsor u Birkhallu, Highgroveu, smještenom u Gloucestershireu te škotskom Birkhallu, 75-godišnji kralj Charles odabrao je Norfolk i rezidenciju Sandringham kao najbolju moguću destinaciju za njegov oporavak.

'Boravak u Sandringhamu kralju pruža utjehu. Još je u jednom od turističkih vodiča spomenuto kako je upravo tamo uživao u čaju za doruačk i popodnevnom čaju ispred svojih prekrasnih vrtova. Čak i kada je kuća otvorena za javnost, on i dalje u njoj boravi i to obično na katu', otkrio je dobro upućeni izvor.

  • +8
Kralj Charles i kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Kralj Charles preuzeo je brigu o imanju Sandringham još 2017. u želji da sve napravi u potpunosti organsko.

Ovo seosko imanje odavno je omiljeno među članovima britanske kraljevske obitelji, a čak je i pokojna kraljica Elizabeta II tamo provodila vrijeme od Božića pa sve do početka veljače, kada je obilježavala godišnjicu smrti kralja Georgea VI.

uz podršku camille

Dobro se oporavlja: Kralj Charles nakon operacije uočen na nedjeljnoj misi

Pogledaj galeriju

Inače, nije samo Charles taj koji uživa u privatnosti koju mu pruža Sandringham, pa tako i princ i princeza od Walesa provode s djecom školske praznike u Anmer Hallu u Norfolku.