'NASILNIK WILLIS'

Vragolast i tvrdoglav: Princ William kao dijete razbijao sve u palači, a dadiljama prijetio da će ih kazniti kada postane kralj

26.04.2022 u 19:00

Bionic
Reading

U dobi od šest godina prvo dijete princa Charlesa i princeze Diane uozbiljilo se i naučilo pristojnom ponašanju dostojnom svoje titule, no sve do tada princ William zadavao je velike muke svim članovima obitelji i osoblju u palači

Nova knjiga autorice Tine Brown iznosi zanimljive detalje iz djetinjstva prinčeva Williama i Harryja, a s kojima do sada nismo bili upoznati. Princ William je kao mali bio vrlo nestašno, zaigrano, živo i tvrdoglavo dijete.

'Sve do četvrte godine imao je neugodnu naviku vikati na svoju dadilju Barbaru Barnes, govoreći joj da će je kazniti kada postane kralj te da je on ne mora slušati', iznosi autorica u knjizi.

Williamovu vragolastu narav u ranom djetinjstvu potvrdila je nekoć i pokojna princeza Diana kazavši da njezin stariji sin zadaje muke svima oko sebe. U to vrijeme bio je jednostavno nezaustavljiv, rušio je svjetiljke i slike po palači, skakao po stolovima i razbijao sve što mu se našlo na putu.

Čuvari Highgrovea umorili su se od dječaka koji ih je neprestano prskao vodenim pištoljem, a u predškolskoj dobi bio je poznat kao 'nasilnik Willis'.

Williamovo ponašanje znalo je izluditi i njegovu baku i djeda, kraljicu Elizabetu II i princa Philipa, koji su teško pratili tempo tako živahnog dječaka. Međutim u dobi od šest godina mladi se princ upristojio, umirio te prihvatio norme ponašanja u palači, a probleme je počeo izazivati mlađi sin, princ Harry.

Harry je jednom prilikom svog oca Charlesa pogodio izmetom ovce koje je pokupio pored štale na njihovu imanju. Bio je to nezgodan trenutak jer se princ Charles taman spremao poletjeti helikopterom na službeni angažman.