PONOVNO ZAJEDNO

'Vrag nosi Pradu' slavi 15. rođendan, a glumačka ekipa se okupila i otkrila nepoznate detalje filmskog hita

18.06.2021 u 06:41

Bionic
Reading

Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt i Stanley Tucci samo su dio poveće glumačke ekipe koja se na 15. godišnjicu prikazivanja filma 'Vrag nosi Pradu' ponovno okupila i prisjetila zanimljivosti sa seta

Prvi put otkako je prikazan u lipnju 2006. godine ekipa filma 'Vrag nosi Pradu' okupila se i prisjetila najboljih trenutaka snimanja ovog modernog klasika koji je na svoj način pokazao najbolje modne kombinacije, ali i zanimljive dijaloge glavnih glumaca. Sve to naravno nije prošlo bez viđenja uloge žena na čelnim pozicijama, a sve to uz potrebnu dozu humora.

Zanimljivo je to da su za ulogu glavne urednice Mirande Priestly, a oduvijek se nagađalo da je zapravo riječ o slavnoj Anne Wintour, u igri bile tri glumice - Michelle Pfeiffer, Catherine Zeta-Jone te Glenn Cose - no u konačnici su odabrali Meryl Streep i nisu pogriješili.

'Miranda je žena kojoj mnoge od nas možemo težiti, tome da budemo beskompromisne, snažne, stvarne, iskrene i da ne plešemo onako kako drugi sviraju, ali i da ne povrijedimo ili uvrijedimo druge. Muškarci se puno lakše snalaze u tome', rekla je Emily Blunt, na što se Meryl Streep nadovezala:

'Apsolutna moć definitivno kvari ljude...'

Vrag nosi Pradu Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako su producenti filma željeli da ulogu asistentice odigra Anne Hathaway, studio je želio druge glumice. Čak tri puta uloga se nudila Rachel McAdams, no ona o tome nije ni razmišljala. Baš kao ni Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson, Kirsten Dunst... Hathaway je bila tek deveti izbor studija, na koji su u konačnici pristali tek nakon što je Meryl Streep pogledala njezinu ulogu u 'Planini Brokeback' te se našla i porazgovarala s njom.

Sve to vrijeme Anne Hathaway strpljivo je čekala 'onaj telefonski poziv' i nije puno odgađala kazati da pristaje. 'Sjećam se trenutka u kojem sam dobila ulogu. Počela sam vrišteći trčati kroz stan pun svojih prijatelja. Uletjela sam u dnevni boravak i zaurlala da ću glumiti u filmu', prisjetila se Hathaway.

U strahu od Anne Wintour mnogi su slavni dizajneri odbili priliku pojaviti se u filmu, jedino je supermodel Gisele Bundchen bez puno razmišljanja pristala i odigrala malu, ali zapaženu ulogu. Ekipa je imala velik problem pronaći nekoga u modnom svijetu tko će javno, sa svojim imenom i prezimenom, istupiti i progovoriti o svemu. Strah od Wintour i prilika da dođu na crnu listu Voguea prevladali su želju za besplatnom promocijom.

  • +7
Film 'Vrag nosi Pradu' Izvor: Profimedia / Autor: 20thCentFox Collection / Everett / Profimedia

Nisu samo dizajneri bili u strahu, već i voditelji primjerice muzeja Metropolitan i parka Bryant te vlasnici kultnih njujorških zgrada. Zbog toga su se tjednima tražile savršene lokacije. No to ih nije obeshrabrilo. Dapače, ured, isti onakav u kakvom je 'vladala' Anna Wintour, toliko je izbacio urednicu Voguea iz takta da je, čim je film ugledao svjetlo dana, tražila dizajnere da ga preurede.

U film je uloženo 35 milijuna dolara, no u konačnici je donio puno više - zaradu od 124 milijuna dolara, kao i dvije nominacije za Oscara, čemu se vjerojatno nitko nije nadao. Unatoč nekim željama da se snimi i nastavak, to se do danas nije ostvarilo, ponajviše jer su autori smatrali da je u filmu ispričano baš sve.