počinje predstavljanjem knjige

Vraća se u punom opsegu: U ponedjeljak počinje FESTA 2023. Dubrovnik

19.01.2023 u 14:16

Bionic
Reading

Nakon dvije pandemijske godine koje su obilježile razne restriktivne mjere i ograničenja kulturnih događanja, višednevna manifestacija Festa 2023 Dubrovnik vraća se u svoj tradicionalni programski opseg, s većim brojem izvođača koji na radost dubrovačke publike željno iščekuju nastupe na ovogodišnjoj Festi

Program 22. Feste Dubrovnik počinje predstavljanjem knjige Tomislava Kuljiša 'O tempora, o mores!', zbirke novela u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, koje će se održati u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, stoji u priopćenju.

Uslijedit će otvaranje izložbe Parcu u čast, 'Sveti Vlaho i more' članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u utorak, 24. siječnja u 19:30 u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Hrvatskom maticom iseljenika Dubrovnik u predvorju Kazališta Marina Držića.

Radionica 'Festa od vina' u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha održat će se u srijedu, 25. siječnja u 11 sati u restoranu Mimoza.

Tradicionalna, Dubrovčanima omiljena 'Festa od klapa' upriličit će se u četvrtak, 26. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 8 € mogu se kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića ili online na ulaznice.hr.

Koncert 'Dive u sv. Vlahu' u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom održat će se u petak, 27. siječnja u 19 sati u crkvi sv. Vlaha, a nastupit će Diana Hilje, Jelena Štefanić, Laura Hladilo, Sara Žuvela i Elizabeta Valentina Šilje uz pratnju pijanistice Stefani Grbić.

Veliki gala koncert Gorana Karana 'Živila nam ljubav' uz gudače Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gošću sopranisticu Saru Žuvelu na programu Feste 2023 Dubrovnik je u subotu, 28. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Na Kandeloru, 2. veljače od 11 sati održat će se i 'Festa od vina' u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i Dubrovačko-neretvanskom županijom u Gradskoj kavani.