ISKRENA KAO I UVIJEK

Vitomira Lončar otkrila sve o svojim usponima i padovima pa priznala: 'Naša je zagrebačka priča završila'

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 19.05.2022 09:56
  • Objavljeno 19.05.2022 u 09:56
Vitomira Lončar i Ivica Šimić

Vitomira Lončar i Ivica Šimić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Glumica, doktorica znanosit i profesorica, Vitomira Lončar, koja sa suprugom Ivicom Šimićem posljednjih šest godina živi u Kini, ispričala je sve o životu u toj zemlji, svojoj karijeri, ali i kćerki Bugi

U velikom intervjuu, kojeg je dala za RTL.hr Vitomira Lončar raspričala se o mnogim temama, a najzanimljivije su dakako one vezane uz njezinu odluku donesenu prije šest godina da se preseli i započne život na drugom kraju svijeta. Tamo je pronašla svoj mir, ali i, kako kaže, dobila mogućnost rada na sebi, zbog čega o povratku u Zagreb ne razmišlja.

Kako je još jednom ponovila, iz Hrvatske nije otišla jer ju je Kina privukla, već iz razloga jer 'više nije mogla preživjeti ni na jednoj razini'. Ipak priznala je kako bi, da je imala ikakve šanse 'ostati i preživjeti' u Hrvatskoj, velika je vjerojatnost da bi ostala. Ono zbog čega joj život tamo i odgovara jer joj Kina pruža mogućnost da radi ono što najbolje zna, ali i zato što se tamo njezina stručnost, znanje i iskustvo itekako cijene.

Budući da nije tip osobe koja će pričati o svom privatnom životu, ne čudi i interes javnosti za isti, a ona sama kaže kako nema obožavatelje već cijelu sljedbu mrzitelja/hejtera. 'Kada sam živjela u Hrvatskoj bilo je mrzitelja koji nisu podnosili ono o čemu sam pisala, ali otkako živim u Kini broj mrzitelja se drastično povećao. Čini mi se da su odlučili svoju mržnju prema zemlji u kojoj živim – prebaciti na mene', kaže Vitomira Lončar i dodaje kako je pandemija koronavirusa itekako utjecala na njezin život.

  • +1

Vitomira Lončar

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

A razdoblje pandemije i mnogobrojnih lockdowna koje je doživjela u Kini, Vitomira je odlučila iskoristiti za rad na sebi, pa tako uči kineski, vježba, radi nove projekte sa studentima, s kćerkom Bugom radi na edukacijskoj platformi VestaLLLs, snima materijale za svoj vlog Vita's life in China..i, kako kaže, ne dozvoljava da joj vanjske okolnosti diktiraju život.

Svojoj kćerki Bugi danas daje savjete samo kada ih ona zatraži, jer ima 28 godina i, kako kaže ponosna majka, odrasla je osoba i ne petlja se u njezin život. Na pitanje što bi mijenjala, ponovila ili zaboravila da može započeti život ispočetka, Vitomira Lončar iskreno je rekla:

'Svi imamo trenutke u životu koje bismo najradije zaboravili, ali sve je to život. Promjena. Danas smo na vrhu, a sutra smo na dnu. Nema vrhova bez dna. Nema proplamsaja ako nismo patili. Što je teži izazov kroz koji prolazimo, to će ljepši biti trenutci kada uspijemo. Nikada me u životu nije bilo strah poslovnih izazova, imala sam, a i dalje imam, životni optimizam i vjeru u sebe i kad je bilo najteže, znala sam da ću se izvući, jer tako mora biti. Nisam došla na ovaj svijet da bih kalkulirala, nego da bih živjela svoje vrijednosti. I zato nemam strahove niti dvojbe.'

A što je s povratkom u Hrvatsku? Priznala je da je to već odlučeno i da će se ona i suprug Ivica Šimić, kada više neće moći raditi, vratiti kući i živjeti u mjestu Ustrine na otoku Cresu, gdje su još 1972. godine njezini roditelji kupili kuću. 'Tko zna što nosi budućnost. U Zagrebu se više nikako ne vidimo. Naša je zagrebačka priča završila.'

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!