OTKRILA POREZNA PRIJAVA

Victoriji Beckham prošle godine je više novca donijela bivša glazbena karijera, nego njeno modno carstvo

07.02.2021 u 21:48

Bionic
Reading

Unatoč tome što sa svojim kolegicama iz benda Spice Girls nije otišla na turneju, Victoria Beckham je tijekom protekle porezne godine viša zaradila na glazbi, nego na svom modnom carstvu

Pjevačici koja je svoju glazbenu karijeru zamijenila dizajnerskom, njena glazbena tvrtka Moody Productions je u potekloj poreznoj godini, koja je završila s prosincem 2019., donijela 28,45 milijuna kuna, dok je njezina modna tvrtka, koju je nazvala po sebi, prije oporezivanja zabilježila gubitke od 143 milijuna kuna.

Iako je 46-godišnja Victoria propustila turneju Spice Girls 2019. godine, na njoj je ipak zgrnula gotovo milijun funti, piše The Sun, jer je odobravajući zahtjeve dogovorila da joj pripada petina zarade koju turneja generira.

  • +12
Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tako je bivša Spajsica, dok su njene kolegice Mel B, Mel C, Geri Horner i Emma Bunton na nacionalnoj turneji nastupale bez njene pomoći, velikodušno prihvatila poveću svotu.

Dok se njena krovna tvrtka Beckham Brand Holdings može pohvaliti sa 125 milijuna kuna dividende, Victoria si je od svoje modne tvrtke isplatila oko 5,5 milijuna kuna direktorske plaće. Taj je iznos prema procjenama pet puta manji od novca koji je podignula na račun svoje pop karijere.

'Njezin posao u beauty sektoru napreduje i fokus je prebacila na njegovu izgradnju. Bio je pravi hit, jer ljudima se svidjela pristupačnost', rekao je izvor za The Sun, dok je Victorijin glasnogovornik rekao kako je 'izazovno maloprodajno okruženje, zajedno s nepredviđenim djelovanjem pandemije koronavirusa, negativno utjecao na njeno poslovanje, kao i na poslovanje mnogih drugih tvrtki'.