EMOTIVNA ISPOVIJEST

Vesna Dragojević četiri godine od Oliverovog odlaska: 'Nastojim sebe spasiti. Sredila sam to sebi nekako u glavi da njega nema'

14.07.2022 u 09:05

Bionic
Reading

Uskoro će se obilježiti četvrta godišnjica smrti glazbenog velikana. Ovog proljeća, on i njegova supruga Vesna proslavili bi četrdeset i osam godina braka. Rođena Dubrovkinja tradicionalno sa završetkom školske godine svojih unuka seli se u Velu Luku

Ukupno će ih u kući boraviti 14 (njeni i Oliverovi sinovi Dino, Damir i Davor, njihove supruge odnosno Vesnine nevjeste Nevena, Vanda i Karmen te sedam Vesninih i Oliverovih unuka), a Vesna Dragojević je ponosno istaknula da se svi skupa sjajno slažu. Kaže da nema svađa i situacija da netko s nekim ne razgovara.

U razgovoru za Jutarnji list prisjetila kako su se Oliver i ona upoznali. Ispričala je da je Oliver 15 dana hodao za njom, iako je pod rukom vodio 'jednu Jelenu', dok se nisu konačno upoznali i sjeli na kavu. Pošla su tri dana od prvog spoja kad joj je pjevač rekao da će je oženiti. Vesna je u to vrijeme imala 19, a Oliver 26. Nakon godinu dana kasnije vjenčali su se.

Podsjetimo, vjenčanje su proslavili u malome stanu na Gripama, gdje je Oliver živio s obitelji. Vjenčanje smo proslavili u malome stanu na Gripama, gdje je Oliver živio s obitelji. Nakon toga kompletna obitelj preselila se u veći stan za koji su kredit zajednički digli Vesnina mama i Oliverov tata. Ondje ih je godinama živjelo 11 a tek 1982. godine su se preselili u svoj stan. Vesna je priznala da Oliver nikad ni jednu pelenu nije promijenio. Izašao bi s djecom, odlazio bi s njima na kupanje, na nogomet, na biljar, na ribe, ali da nije bio za kućne poslove.

Tuga nakon četiri godine od Oliverove smrti ne jenjava, no Vesna se ne prepušta tuzi. 'Kako je bilo, tako je i ostalo. Nema tu više i manje. Ja nastojim sebe spasiti. Sredila sam to sebi nekako u glavi da njega nema. Ja sam realna. Ja znam da ne mogu tu ništa promijeniti. Ja jedino mogu sebe satrat i sebe uništiti, a to ne želim', izjavila je, među ostalim. Druži se s ljudima koji joj pašu, izbjegava one koji je 'satru žalopojkama'. Naviknula se živjeti ovako kako sada živi: mirno i povučeno, ali lagano i veselo.

  • +3
Vesna Dragojević Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX