tužno sjećanje

Vesna Dragojević: 'Unuci dobro znaju Oliverove pjesme. Kad su mali, onda im je najdraža 'Nadalina', a stariji vole i druge pjesme'

29.07.2021 u 10:58

Bionic
Reading

Prošle su točno tri godine od smrti jednog od naših najvećih glazbenika svih vremena Olivera Dragojevića. I ove godine 29. srpnja u spomen i sjećanje na njega u Veloj Luci održat će se manifestacija Trag u beskraju, s ciljem očuvanja njegovog bogatog nasljeđa

'Naša obitelj nije u organizaciji, ali moram vam priznati da svake godine uživamo. Na koncert dolazi sve više ljudi, i glazbenika i gledatelja. Svaka čast svima, jako smo im zahvalni', ispričala je Vesna Dragojević za Večernji list. S Oliverom je bila gotovo 50 godina, dobili su tri sina, sedmero unučadi, a smrt je prekinula njihovu idilu.

'Oliver je imao dugu karijeru i bogat opus, tu je skoro 700 pjesama. Ima se što za slušati i dugo će se slušati. Cijela naša obitelj je ovdje cijelo ljeto, tu su mi i unuci koji dođu čim završi škola. Znaju oni dobro Oliverove pjesme. Kad su mali, onda im je najdraža 'Nadalina', a stariji vole i druge pjesme. Sjećaju se rado djeda, živjeli su s njim', kaže udovica legendarnog glazbenika.

Inače, ovogodišnji program obilježavanja godišnjice smrti glazbene legende započeo je već u ponedjeljak, na trajektu koji je plovio prema Korčuli. Tijekom plovidbe pjevali su Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, grupa Dupini i Ante Gelo. U utorak je u Centru za kulturu Vela Luka otvorena izložba 'Oliver u objektivu Livija Andrijića', a danas, na dan Oliverove smrti položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a vrhunac manifestacije bit će koncert Trag u beskraju na trgu u Veloj Luci.

Sve se završava u petak 30. srpnja i to jazz-koncertom (Oliver je bio veliki ljubitelj jazz glazbe) na kojem će nastupiti Elvis Stanić Group.

  • +10
Koncert za Olivera na trajektu za Vela Luku Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX