SERIJA 'STUBIŠTE'

Svi ga hvale: Colin Firth je bio toliko uvjerljiv u ulozi osuđenog ubojice da su njegove kolegice bile pomalo u strahu

13.05.2022 u 20:36

Bionic
Reading

Hvaljeni britanski glumac Colin Firth za svoju je ulogu u seriji 'Stubište' dobio samo brojne pohvale, a njegove kolegice Parker Posey i zvijezda 'Igre prijestolja' Sophie Turner kažu da je bio i više nego uvjerljiv u jezivoj ulozi ubojice

Colin Firth impresionirao je kolegice Parker Posey i Sophie Turner koje su ga nahvalile u ulozi ubojice Michaela Petersona.

Ispostavilo se da Firth doista može uvjerljivo prikazati osuđenog ubojicu - i to toliko dobro da su ga se te kolegice i bojale.

Firth glumi Michaela Petersona, koji je optužen za ubojstvo svoje supruge Kathleen (koju glumi Toni Collette) 2001. Saga o istinitom zločinu koja se proteže desetljećima raspetljana je u hitu HBO Maxa 'Stubište', a Firthove kolege nisu mogle, kako kažu, ne bojati, Firthove transformacije.

  • +20
Stubište (The Staircase) Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO Max

'Jednostavno me je hvatala jeza kad smo čitali naše dijaloge putem Zooma. Bio je stvarno uvjerljiv kao Amerikanac Peterson', rekla je Parker Posey koja glumi pomoćnicu okružnog tužitelja Fredu Black opisujući 'jezivi' glas Britanca Firtha kao Amerikanca Petersona.

U stvarnom životu, Peterson je 2003. godine osuđen za ubojstvo prvog stupnja i osuđen na doživotni zatvor. Međutim, sudac je poništio presudu 2011. godine nakon što je otkriveno da je jedan od svjedoka optužbe navodno lagao pod zakletvom. Peterson je kasnije pušten iz zatvora 2017. na odsluženu kaznu.

Sophie Turner, koja glumi kćer Collette i Firtha na ekranu, također je bila oduševljena radom s Firthom, rekavši za The Cut da je promatranje glumca iz 'Kraljevog govora' kako postaje Peterson bilo nevjerojatno.

Stubište (The Staircase) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Nikad nisam radila na nečemu gdje je glumac doživio takvu fizičku transformaciju. Njegov glas, način na koji se držao - nisam više vidjela Colina', rekla je Turner.

Kritičar IndieWirea, Ben Travers, pohvalio je Firtha za njegovu fascinantnu glumu u seriji: 'Firth pronalazi američki naglasak koji mu odgovara i gradi Michaela iz scenarija, a ne iz vijesti koje smo vidjeli. Ne pokušava vas podsjetiti na ono što ste već vidjeli, već se sada trebate usredotočite na tu osobu koja je ispred vas'.

Inače, ova se serija zapravo temelji na istoimenoj francuskoj dokuseriji iz 2004. godine koju je režirao Jean-Xavier de Lestrade. Za potrebe snimanja napravljeno je ogromno i temeljito istraživanje iz kojeg će igrana verzija, pretpostavljamo, uzeti sve ono šokantno. ‘Stubište’ ima osam epizoda, a emitirat će se na HBO Maxu.