Kakav ponos

Već skijaju, planinare, a igraju i - šah: Ivica Kostelić ima za mnogo toga darovite mališane

05.06.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Naš najbolji skijaš svih vremena, nakon brojnih fotografija i videa sa svojih morskih avantura, iznenadio je preslatkim prizorom s jednim od svojih sinova

Najtrofejniji domaći skijaš i potomak velike skijaške obitelji Kostelić, osim po skijaškim uspjesima, znan je kao požrtvovni otac četvero djece. Rijetko ih izlaže medijima, ali svoje neodoljive nasljednike Ivica Kostelić ipak tu i tamo odluči pokazati i pohvaliti se njihovim svestranim interesima.

Prije koju godinu je pokazao kako svoga sina u dječjoj sobi uči igrati šah a sad ga već, čini se, igraju naveliko, o čemu svjedoči najnovija fotografija snimljena u dnevnom boravku kuće Kostelićevih. Poznata je Ivičina ljubav prema jednoj od najstarijih i najraširenijih igara na ploči, a ranije se moglo vidjeti i kako je imao partiju s ponajboljim šahistom u povijesti Garijem Kasparovim. Ovo je jedini poraz kojeg ću se sjećati s veseljem', poručio je tada fotografijom na društvenim mrežama.

Ivičine skije više ne skupljaju medalje, no njegov avanturistički duh u potrazi za adrenalinom ne spava. Vječno je negdje - ili plovi Atlantikom ili je na nekom triatlonskom izazovu, vozi bicikl, preživljava Grenland... Za Jutarnji list je ranije objasnio kako to prihvaća njegova supruga Elin s četvero djece kod kuće.

'Kao prvo, moraš imati mnogo sreće. Ali ja sam na taj način dugo živio i kada smo se upoznali, mene nikad nije bilo doma. I onda je ona valjda shvatila da nisam baš najsretniji ako sam na mjestu. A ona je pak kompletno obiteljska osoba i drago mi je da shvaća tu potrebu', objasnio je.

  • +4
Ivica i Elin Kostelić Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX