U ODABRANOM DRUŠTVU

'Vatrena' Anja Šovagović provjerila recept za sretan život

03.02.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Na promocije knjige 'Hygge - danski recept za sretan život' autora Mekia Wikinga u Velvetu okupile su se poznate glumice i književnice Julijana Matanović i Sanja Pilić. Najviše pažnje privukla je glumica Anja Šovagović Despot s novom vatrenom bojom kose

Živjeti ležeran i ugodan život i po mogućnosti ispunjen želja je većine, no kako to dobro uspijeva Dancima opisao je u svojoj knjizi Meike Wiking čija je knjiga 'Hygge' trenutno popularna i u Hrvatskoj. Na promociji u Velvetu okupila su se mnoga poznata lica kazališne i književne scene, no svojom novom bojom kose i stylingom najviše se isticala glumica Anja Šovagović Despot koja je došla u društvu svoje kćeri Ane.

Posljednji izlasci 53-godišnje glumice svjedoče njezinom malom modnom preporodu u kojem se naklonila kraćim suknjama i užim hlačama. Uvijek pedantna i organizirana kako na sceni tako i u privatnom životu Anja zasigurno u rukavu ima svoj recept za sretan život, u kojem ležernost zasigurno nikad ne bi stavila na prvo mjesto.

A novinarka Nada Mirković govorila je sinoć u Velvetu o hygge konceptu kao ležernom i opuštenom načinu života napominjući kako, generalno govoreći, Hrvati hygge teže uvode u svoj život. Riječ je o tipičnom 'mediteranskom' mentalitetu koji nas, tvrdi Mirković, karakterizira kao narod koji se iznimno brine o tome kakav dojam ostavljamo. Ta osobina nije prisutna kod Danaca – njihova ležernost, opuštenost i uživanje vidljivi su i u načinu odijevanja, pa i u pripremanju hrane.