ODABRALA JE STRANU

Uživa u svemu što joj je posljednjih godina bilo zabranjeno: Meghan Markle sada se i politički angažirala

21.08.2020 u 09:54

Bionic
Reading

Članovima kraljevske obitelji nije dozvoljeno politički se opredijeliti, odlaziti na glasanje ili igdje u javnosti izraziti svoj stav o političkom stanju svijetu i zemlji. Tako nešto bilo je novost za Meghan Markle, koja je očito jedva dočekala bijeg iz kraljevstva

Otkako je bila u vezi s princem Harryjem, Meghan Markle zamoljena je da ostane politički neutralna, a kada je jednom pristala biti članica kraljevske obitelji to joj se pravilo nametnulo samo po sebi zajedno s brojnim drugim novostima. Meghan Markle, odgojena u SAD-u pod vrlo drugačijim okolnostima, teško se nosila s nepristranosti u brojnim situacijama.

Zato danas bez dlake na jeziku govori o feminizmu, rasizmu, te strani koju treba izabrati njezina zemlja na nadolazećim predsjedničkim izborima.

'Ako nismo dio nove solucije, onda smo dio problema. Nije dovoljno samo se žaliti, jer u tom slučaju ste saveznik. Trebamo promjenu', govorila je strastveno Meghan Markle prilikom online javljanja na događaj koji je organizirala grupa 'When we all vote’ osnovana od strane Michelle Obame.

Supruga princa Harryja priznala je da joj je zadovoljstvo što je pozvana na ovako nešto te da je sretna što ima priliku izraziti svoje mišljenje. Organizaciji je poručila da njihov rad sada trebamo više no ikad.

'Kad razmišljam o glasovanju i zašto je to tako izuzetno važno za sve nas, rekla bih ovako: Glasamo u čast onima koji su došli prije nas i radi zaštite onih koji će doći nakon nas, jer to je ono što zajednica čini i upravo se o tome radi na ovim izborima', rekla je Meghan te time jasno dala do znanja koliko je patila u kraljevskoj obitelji ostajući po strani i imuna na neke politička događanja u svijetu.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry Izvor: EPA / Autor: Yui Mok / POOL

‘Kad pogledamo pokušaje suzbijanja birača i ono što to radi, to je razlog više da svaki od vas da više i izađe na izbore. Tako ćemo shvatiti da se vrijedi boriti i da svi moramo biti vani da se čuju naši glasovi' rekla je bivša zvijezda serije 'Suits'.