jači su od toga

Unatoč glasinama o nevjeri, princ Frederik i princeza Mary otkrili planove za Božić

26.11.2023 u 08:44

Bionic
Reading

Iako su odnosi u danskoj kraljevskoj obitelji poprilično klimavi, princ Frederik i princeza Mary zajedno će provesti Božić i praznike. Bračne probleme odlučili su staviti na stranu, bar zasad

Otkako su u javnost izašle fotografije koje dovode u pitanje vjernost budućeg danskog kralja, mnogi su doveli u pitanje stabilnost braka para koji se dotad činio vrlo skladno. Princ Frederik i princeza Mary na posljednjim fotografijama nisu izgledali baš dobro raspoloženo, no praznike su ipak odlučili provesti zajedno.

U trenutcima kada dansku kraljevsku obitelj drmaju obiteljski problemi, odlučili su se držati zajedno pa će Božić provesti u palači Marselisborg. Tamo će ih dočekati kraljica, a s njima će doputovati i njihovo četvero djece: 18-godišnji Christian, 16-godišnja Izabela te 12-godišnje blizanke Josephine i Vicent.

Uz njih, za isti će blagdanski stol sjesti i Frederikov uvrijeđeni mlađi brat Joachim te njegova supruga Marie i djeca.

Prošli su Božić Frederik, Mary i djeca otputovali u Australiju, no ovu su godinu odlučili zaključiti obiteljskim okupljanjem. Upravo to potrebno je obitelji koja je u 2023. prošla kroz mnoge komplikacije.

Danski princ Frederik i princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Ida Marie Odgaard / AFP i Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prva od njih dogodila se već na prvi dan nove godine kada je provedena kraljičina naredba da se četvorici sinova princa Joachima oduzme titula princa , s ciljem smanjenja veličine monarhije i njezine prilagodbe novim vremenima. Valja naglasiti da time nisu izgubili položaj u liniji nasljeđivanja prijestolja, no nose titulu grofova od Monpezata, koja je francuskog podrijetla i naslijeđena je od njihovog pokojnog djeda, princa Henrika.

  • +11
Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Jesper Sunesen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia