splićani tuguju

Umro je glazbenik Denis Bižaca, Hrepa iz Daleke obale: ‘Otišao je moj najbolji prijatelj...'

17.04.2023 u 23:14

Bionic
Reading

Preminuo je splitski glazbenik Denis Bižaca, član grupe Stivideni. Vijest o njegovoj smrti potvrdio je Boris Hrepić Hrepa, gitarist i skladatelj, jedan od velike četvorke originalne postave Daleke obale

Splitski glazbenik Denis Bižaća u 61. godini izgubio je bitku života. Boris Hrepić Hrepa, splitski gitarist i skladatelj, jedan od velike četvorke originalne postave Daleke obale, godinama i član benda Sunnysiders na svom Facebook profilu objavio je dirljivu objavu i posljednje zbogom svom, kako kaže, 'najboljem prijatelju'.

'Otišao je Denis Bižaca, moj najbolji prijatelj od prvih akorda na gitari, prvih pjesama i prvih bendova. Naši su putevi bili većinu života gusto isprepleteni na više nivoa, napisali smo zajedno i snimili gomile pjesama, snimio je back vokale na prva dva albuma Daleke obale, a i bio član jedne ranije postave benda.

Pisali smo i glumili u dječjim predstavama, režirali i snimali humoristične video uratke, suradnik mi je bio u Dici sritnih lica, vodio je kviz na prva tri Blues Thrill Festivala, otac je mojih nećaka, muž moje sestre, barba i tetec moje djece.

Stivideni u kojima je bio autor i pjevač, Dear Prudence, prvi blues band L.B. Blues band i tako dalje...

Teško mi je u ovom trenutku odabrati prave riječi i nabrojiti sve, i sigurno ću se tu na Facebooku vraćati i objavljivati neke njegove i zajedničke kreacije, jer je iznimno talentiran autor, pjevač, glumac, pisac, komičar. To je moja dužnost. Dragi Denkoslave, hvala ti što si obogatio moj život,' napisao je splitski glazbenik u svojoj emotivnoj objavi.