uživa u glazbenoj mirovini

Dugo ga nismo vidjeli: Kako danas izgleda legendarni frontmen Daleke obale Marijan Ban, pokazao je njegov prijatelj Neno Belan

07.12.2022 u 07:16

Bionic
Reading

Svi već znaju da kultni splitski bend već neko vrijeme nastupa s novim pjevačem. S njim su ovog ljeta odradili uspješnu turneju te su nakon dvadeset godina snimili novi album 'Kao sad'. No publici je u srcu ostao njihov prvi, karizmatični pjevač rašpavog glasa, autor i frontmen benda koji se povukao sa scene

Nedavno je izdavačka kuća Cantus objavila novi album u zbirci Zabavnih melodija. Marijan Ban, nekadašnji frontmen Daleke obale, čiji se hitovi pjevaju na svakom tulumu i proslavi sportskih uspjeha, zasluženo je dobio pjesmaricu koja broji čak trideset pjesama. Time da ju je dobio osobno od Bana, svog dugogodišnjeg prijatelja, pohvalio se Neno Belan.

'Moj najdraži hrvatski kantautor i dobar prijatelj Marijan Ban poklonio mi je knjigu s notama i tekstovima njegovih pjesama, a dobio sam i posvetu', napisao je Neno Belan na Facebooku i pokazao kako sada izgleda mnogima omiljeni izvođač.

moj najdrazi hrvatski kantautor i dobar prijatelj, Marijan Ban, poklonio mi je knjigu s notama i textovima njegovih pjesama, a dobio sam i posvetu..fala! 😊🧡

Objavljuje Neno BelanPonedjeljak, 5. prosinca 2022.

Ban svoja zapažanja o svijetu i životu, kao i novitete sa splitskih ulica, objavljuje na Twitteru pa je objavio pokoje i na temu svoje pjesmarice. Nerijetko obznani i vijesti iz privatnog života te često spomene svog trogodišnjeg unuka Šimu, na kojeg je kao djed vrlo ponosan (osim unuka, ima i unuku).

Podsjetimo, plemeniti Splićanin, koji se svojedobno odrekao tantijema za 'Morsku vilu' u korist obnove škole u Sisku, prvi koncert s Dalekom obalom održao je u kinoteci Zlatna vrata u Dioklecijanovoj palači u Getu 27. studenog 1988., a 1990. godine počeo je njihov glazbeni uzlet. S bendom se razišao 2000., nakon šest objavljenih studijskih albuma.

'Naravno da se čujemo s Banom. Ban je odlično. On je kao Howard Hughes, ne želi više u medije, ne želi u javnost, dosadilo mu je sve to. Ima svoj mir i svoj ritam. Stalno smo u komunikaciji i, naravno, bez njegove dozvole mi ne bismo nastavili raditi pod imenom Daleka obala', rekao je bubnjar benda Zoran Ukić svojedobno u showu 'Dobar dan, Dalmacijo'.

Inače, glazbenik je u braku sa suprugom Dominom već 35 godina i imaju troje djece, 35-godišnjeg Marka, 32-godišnju Anku i 29-godišnju Mirtu.

  • +3
Marijan Ban Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX