UZBUDLJIVI ZAPLETI

Umorstva u Midsomeru – legendarna serija koja ne izlazi iz mode

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 28.09.2022 13:11
  • Objavljeno 28.09.2022 u 13:11
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prepuna pitomih engleskih krajolika i zločina koji lede krv u žilama, 'Umorstva u Midsomeru' serija je koja uvijek poziva na još jedno gledanje

Umorstva u Midsomeru (Midsomer Murders), čuvena britanska dramska serija kriminalističkog predznaka stari, desetljeća su pokazala, više ili manje onako kao što stari i dobro vino - graciozno, polako i primamljivo.

Važno je prezivati se Barnaby

Umorstva u Midsomeru, inače potekla iz kreativnog uma nagrađivane britanske spisateljice, scenaristice te dramaturginje Caroline Graham čiji je romaneskni serijal poslužio kao polazišna točka i inspiracija, jedna je od onih serija koje zavrjeđuju status evergreena, odnosno jedna od onih serija kojima se uvijek iznova s radošću vraćamo.

Temeljit i metodičan, iskusan i marljiv te na prvi pogled sasvim običan, no zapravo potajno genijalan; viši inspektor Thomas Geoffrey "Tom" Barnaby - a kojeg od premijere serije 1997., pa sve do 2011. godine tumačio nezaboravni John Nettles kojem su Umorstva u Midsomeru, možemo bez zadrške zaključiti, i obilježila karijeru - nimalo ne zaostaje za drugim slavnim fikcionalnim detektivima poteklim iz zemlje Big Bena, double-decker autobusa i tradicionalnog doručka pomalo sumnjive hranjive vrijednosti.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Promo

Premda je, barem kada su slavni fikcionalni detektivi u pitanju, konkurencija u Velikoj Britaniji, poveća, za Tomom Barnabyjem nikako ne zaostaje ni njegov svojevrsni "nasljednik" John Barnaby (Neil Dudgeon, Rambow sin, Rileyjev život, Poredano...). On, baš poput svog rođaka, ne zazire od tumaranja po pitomim engleskim predjelima te rješavanja nekih od najmaštovitijih umorstava kako u fikcionalnom okrugu Midsumer, tako i šire.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: 1996-98 AccuSoft Inc., All right

Obilježena poznatom te neobično toplom i ugodnom atmosferom, dobro pogođenim i pomalo mračnim humorom te, naravno, uzbudljivim zapletima; Umorstva u Midsomeru - inače dostupna na streaming servisu Pickbox NOW - klasična je serija uz koju će vam ovi tmurni jesenji dani ipak malo brže proteći...

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!