kultna serija

'Ubojstvo' - TV prikaz kako jedna uznemirujuća poruka može promijeniti sve

27.09.2022 u 14:30

Bionic
Reading

Kultna danska krimi serija jedna je od najhvaljenijih nordijskih serija, koja je prešla europske granice i ubrzo postala svjetski poznata. Ovaj misterij s jezivom, višedimenzionalnom pričom, promišljenim i vještim scenarijem, uvjerljivim likovima na čelu s Sofie Gråbøl i realističnim hororom, oduševit će sve gledatelje, a posebice obožavatelje krimi serija

Status kultne serije i internacionalnu popularnost stekla je osvojivši brojne nagrade, uključujući nagradu BAFTA i internacionalni Emmy. Ono po čemu se Ubojstvo (The Killing) ističe kao izvrsna nordijska serija su neočekivani obrati, interesantne priče koje se protežu kroz čitavu sezonu i mračna atmosfera. Povrh toga, hvaljena je i zbog toga što daje jednaku važnost obiteljskim pričama ubijenih žrtava, kao i utjecaju samog zločina u policijskim krugovima.

Kako jedna uznemirujuća poruka može promijeniti sve?

Sarah Lund (Sofie Gråbøl) priprema se za svoj posljednji radni dan na mjestu glavne istražiteljice odjela za ubojstva te svoju zamjenu, detektiva Jana Meyera, upoznaje s otvorenim slučajevima, kada stigne uznemirujuća poruka. Sarah je trebala ostaviti posao za sobom i započeti novi život u Švedskoj sa svojim zaručnikom. Umjesto toga, ostaje raditi na čelu istrage.

Troels Hartmann je političar koji se nalazi usred nemilosrdne kampanje za gradonačelnika, no bit će primoran promijeniti svoje planove, kad ga novi dokazi povežu s ubojstvom. Theis i Pernille roditelji su mlade Nanne te razmišljaju o preseljanju, no kako dan odmiče, sve su sigurniji da se ostvaruje njihova najgora noćna mora. Svi oni dio su iste slagalice, a policija neumorno slijedi tragove. U periodu od 20 dana, sve je više osumnjičenih, a priča kreće u neočekivanom smjeru.

Svaka sezona prati nove kriminalne slučajeve koji se događaju svakog dana, a svaka epizoda pokriva novu 24-satnu istragu.

Status kultne serije

Izvrstan scenarij, izazovno i primamljivo snimanje i savršena glumačka postava na čelu s Sofie Gråbøl pomogla je ovoj nordijskoj seriji da stekne status kultne serije. Jedino što ćete htjeti nakon što pogledate prvu epizodu je gledati još i još i još! Toplo preporučujemo svim ljubiteljima krimi serija, a i onima koji to nisu nužno, jer, kada pogledate Ubojstvo, velike su šanse da postanete obožavatelji krimi žanra.

Fenomenalnu kultnu nordijsku seriju Ubojstvo gledajte na Pickbox NOW!