SLUŽBENO JE

Umjesto u Ukrajini, kojoj su pobjedu donijeli Kalush Orchestra, evo gdje će se iduće godine održati Eurosong

25.07.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Kako je službeno potvrđeno, što je prenio i sam BBC, iduće godine organizaciju Eurosonga, umjesto pobjedničke Ukrajine, zbog rata i cijele situacije na sebe je uzela Velika Britanija

Organizatori Eurosonga donijeli su odluku da se iduće godine natjecanje ne može zbog ruske invazije održati u Ukrajini, koja je zahvaljujući izvedbi Kalush Orchestra odnijela pobjedu, stoga će kao drugoplasirani na sebe organizaciju preuzeti Velika Britanija.

Još uvijek nije poznato u kojem bi se britanskom gradu Eurosong 2023. trebao održati, no interes za organizaciju pokazali su Glasgow i Manchester.

Prema zahtjevima EBU-a, grad koji će biti domaćin mora imati dvoranu koja može primiti i 10 tisuća gledatelja, te hotelski smještaj za najmanje 2000 članova delegacija, novinara, izvođača i njihovih timova. Uz sve to traže i da imaju u blizini internacionalni aerodrom, kako bi sve čim lakše bilo organizacijski odraditi.

Inače, Ukrajini je pobjedu donio nastup Kalush Orchestra, što su mnogi obožavatelji protumačili kao politički potez kojim se daje potpora toj zemlji koja se nalazi pod ruskom invazijom.