KALUSH ORCHESTRA

Pobjednici Eurosonga na aukciji nude kipić s natjecanja, a poznato je i na što će utrošiti novac

27.05.2022 u 18:52

Bionic
Reading

Za svoj prvi inozemni nastup nakon uvjerljive pobjede na Eurosongu, ukrajinski Kalush Orchestra odabrao je Hrvatsku, točnije Umag na čijoj će pozornici nastupiti ovog vikenda. Uoči njihovog koncerta, ukrajinska novinarka Marija Pisarenko za N1 otkrila je detalje o novom, hvalevrijednom projektu grupe

Za pomoć ukrajinskim oružanim snagama, pobjednici Eurosonga u talijanskom Torinu na dražbu su odlučili dati svoju nagradu.

Kalush Orchestra Izvor: EPA / Autor: MYKOLA TYS

‘Ovo je prvi put u povijesti Eurovizije da se nagrada prodaje na aukciji. To će biti na posebnoj stranici i dražba će biti u kriptovaluti. Na dražbi će biti i famozni ružičasti šešir koji je pjevač nosio. U dražbu se mogu uključiti svi i donirati minimalno pet eura, a pobjednik će biti nasumično odabran. Riječ je o kulturnoj inicijativi koja će pomoći oružanim snagama Ukrajine koje se doista svojski bore kako bi obranile suverenost zemlja’, izjavila je ukrajinska novinarka, dodavši kako se nadaju prikupiti minimalno milijun eura, a novac će biti utrošen na dva oklopna borbena vozila.

Osim Kalusha u Umagu će ovoga vikenda nastupiti i Konstrakta, srpska glazbenica koja je proteklih mjeseci sa svojom pjesmom 'In Corpore Sano' postala najtraženije ime regije. Čak 12 bodova od žirija i 12 od publike u finalu Eurosonga potvrda je velike podrške i ljubavi koju dobiva od Hrvatske. Upravo na Sea Star festivalu u Umagu ova talentirana umjetnica održat će svoj prvi koncert kao Konstrakta.

Konstrakta na ceremoniji otvorenja Eurosonga Izvor: Profimedia / Autor: maximon / MEGA / The Mega Agency / Profimedia