BITKA ZA SKRBNIŠTVO

Umjesto da se na sudu suoči s odbjeglom suprugom, šeik Muhamed al Maktum dan proveo kupujući konja za 30 milijuna kuna

09.10.2019 u 13:54

Bionic
Reading

Jučerašnje, posljednje u nizu saslušanje u teškoj bitki za skrbništvo nad dvoje djece, prošlo je još jednom bez jednog od glavnih aktera - vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida al Maktuma koji je, umjesto da se pojavi na sudu i suoči s princezom Hajom, dan odlučio provesti u potrazi za novim šampionom

Vladar Dubaija, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum, jučer je propustio saslušanje na Visokom sudu u Londonu, gdje se trenutno odvija bitka za skrbništvo nad dvoje djece koje ima s odbjeglom suprugom, princezom Hajom, a koja je s djecom prije tri mjeseca pobjegla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i potražila utočište u Londonu.

Šeik i njegova šesta supruga trenutno vode sudsku bitku u kojoj će, budući da se oni sami ne mogu dogovoriti, završnu riječ imati sudac koji vodi cijeli slučaj, a koji će odlučiti hoće li djeca ostati živjeti s majkom u Velikoj Britaniji ili će se vratiti ocu u Dubai.

  • +13
Princeza Haja i šeik Muhamed bin Rašid al Maktum Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

A umjesto da upravo pred tim sucem iznese svoju stranu priče, u preliminarnom saslušanju, šeik Muhamed odlučio je dan provesti na aukciji konja u Suffolku gdje je, navodno, na jednog konja potrošio oko 30 milijuna kuna.

Za većinu svijeta iznos od kojeg ti se zavrti u glavi, no u svijetu zaljubljenika u konje i konjičke utrke, to je sasvim uobičajeno, osobito kada se radi o polubratu konja koji je 2017. godine osvojio mnoge nagrade.

Umjesto njega na sudu se pojavio tek njegov odvjetnik, Lord Pannick QC, no detalji sa saslušanja nepoznati su javnosti.

Priča o odbjegloj princezi Haji zaintrigirala je cijeli svijet u srpnju ove godine, kada se doznalo da je ona, 'u strahu za vlastiti život, ali i život svoje djece', odlučila pobjeći od utjecajnog vladara Dubaija i jednog od najbogatijih ljudi na svijetu. Iako je on zatražio da se djeca vrate u Ujedinjene Arapske Emirate, princeza Haja to je odbila, obrativši se britanskom sudu s riječima da će jedno od njezine dvoje djece, točnije kći, biti prisiljeno na dogovoreni brak.

Pravi početak suđenja očekuje se idućeg mjeseca.