ISLAND EXPRESS HELICOPTERS

Udovica Kobea Bryanta podnijela tužbu protiv kompanije koju smatra glavnim krivcem za smrt voljenih osoba

25.02.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Vanessa Bryant odlučila je tužiti tvrtku Island Express Helicopters jer su u njihovom helikopteru, zbog pilota koji nije uspio upravljati letjelicom u tim vremenskim uvjetima, poginuli njezin suprug Kobe Bryant, kći Gianna, ali i još sedam osoba

Jučer je u Staples Centru u Los Angelesu održana emotivna komemoracija za Kobea i Giannu Bryant, a emotivni govor udovice NBA legende, Vanesse Bryant, izmamio je suze svima na oči. Gotovo deset minuta, Vanessa je posvetila svojoj mezimici, 13-godišnjoj Gigi, za koju je rekla da je karakterno, ali i izgledom, bila njezina kopija, kao i da je njezina povezanost s ocem, s kojim je na kraju i poginula, bila nešto što se riječima ne da opisati. Nakon toga, Vanessa Bryant prepuna je emocija pričala o Kobeu.

A osim o komemoraciji, mediji su se raspisali i o tužbi koju je podnijela Vanessa Bryant protiv kompanije Island Express Helicopters, koja je u vlasništvu imala i kobni helikopter koji je u smrt odnio devetero ljudi, među kojima su bili i Kobe i Gianna Bryant.

  • +4
Beyonce Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U tužbi koju je podnijela stoji kako je pilot, Ara Zobayan, koji je također izgubio život na kobnom letu, bio neoprezan i nepažljiv leteći u takvim uvjetima, te kako je sam trebao donijeti odluku i prekinuti daljnji let. Uz te dvije stvari, u tužbi stoji kako je Zobayan bio nepažljiv na čak osam različitih načina, uključujući i to što je krivo procjenio vrijeme, letenje u takvim uvjetima za koje nije bio spreman.