INFANTA CRISTINA

U vjetar bacili 24 godine braka: Nakon što je njezin suprug snimljen s drugom, sestra španjolskog kralja odlučila se na razvod

25.01.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Poslije 24 godine braka, tijekom kojih su dobili četvero djece, infanta Cristina i nekadašnja rukometna zvijezda razveli su se i to samo nekoliko dana nakon što je Inaki Urdangarin snimljen kako se drži za ruke s drugom ženom

Španjolski mediji posljednjih dana imaju pune ruke posla. Nakon što su objavili paparazzo fotografije na kojima šogor španjolskog kralja Felipea, Inaki Urdangarin, šeće držeći za ruku ženu koja nije njegova supruga, sada je potvrđen i razvod braka.

U kratkoj službenoj izjavi donedavni supružnici, Urdangarin i infanta Cristina, potvrdili su da su 'zajednički donijeli odluku o razvodu. Naša posvećenost djeci ostaje ista. Budući da je riječ o privatnoj stvari, molim vas da poštujete privatnost svih osoba uključenih u ovo.' Izjavu su potpisali Cristina od Borbona i Inaki Urdangarin.

  • +2
Infanta Cristina i Inaki Urdangarin Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia

Par se vjenčao u listopadu 1997. godine u Barceloni i nekoliko su godina bili 'zlatni par' španjolske kraljevske obitelji. Vjenčanjem su od njezinog oca, bivšeg kralja Juana Carlosa, dobili titule vojvode i vojvotkinje od Palme de Mallorce. Prvog sina Juana dobili su 1999., a potom su redom stigli Pablo (2000.), Miguel (2002.) i Irene (2005.).

No sve se preokrenulo 2021., kada su tamošnje ministarstvo financija i porezna uprava pokrenuli istragu zbog Urdangarinovih financijskih zavrzlama, a među osumnjičenicima se našla i sama infanta Cristina. Zbog svega su izgubili titule vojvode i vojvotkinje, 2016. morali su se pojaviti na suđenju, nakon kojeg je Cristina oslobođena svega dok je nekadašnja rukometna zvijezda osuđena na gotovo šest godina zatvora.

  • +5
Inaki Urdangarin Izvor: Profimedia / Autor: - / Teresa / Profimedia

Cristina danas živi u Ženevi s njihovom najmlađom kćerkom Irene, dok Inaki i dalje služi zatvorsku kaznu, ali u zatvoru otvorenog tipa, što znači da se samo mora jednom tjedno javiti u kaznionicu. Zbog toga može raditi u odvjetničkoj tvrtki Imaz & Asociados, a upravo je tamo planula njegova ljubav sa suradnicom Ainhoom Armentijom.