INAKI URDANGARIN

Sjećate se ove sportske zvijezde? Još uvijek je iza rešetaka, a zatvora ga nije mogla spasiti ni supruga, španjolska princeza

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 24.02.2021 13:28
  • Objavljeno 24.02.2021 u 13:28
tportal

Izvor: EPA / Autor: ATIENZA

U lipnju 2018. godine španjolska rukometna legenda i šogor aktualnog španjolskog kralja, Inaki Urdangarin, počeo je služiti šestogodišnju zatvorsku kaznu. Sud u Palma de Mallorci Urdangarina je osudio u veljači 2017. za pranje novca, falsificiranje dokumenata, prijevaru i pronevjeru oko 6 milijuna eura koje je stekao služeći se svojim položajem u kraljevskoj obitelji kako bi dobivao javne ugovore, a evo što se s njime događa danas

Svoju zatvorsku kaznu nekadašnja rukometna legenda Inaki Urdangarin nastavio je odnedavno služiti u zatvoru Zaballa, u gradu Alava na samom sjeveru Španjolske. Zbog uzornog ponašanja, premješten je iz zatvora Brieva u Avili 100 kilometara sjeverozapadno od Madrida, u Zaballu, koji je poluotvorenog tipa.

To znači da je Inaki Urdangarin pronašao novi posao nakon rada u domu Don Orione u Pozuelo de Alarcon, ali i da mu je dozvoljeno provoditi vikende s majkom koja živi u Vitoriji. Sukladno pravilima baskijskih zatvora, Urdangarin će nakon svega morati završiti program namijenjen financijskim kriminalcima.

Još od siječnja ove godine, kada je sudac dozvolio da boravi u zatvoru ovakvog tipa, suprug infante Cristine jedino se mora vraćati na spavanje u Zaballu. Sada mu je dozvoljeno i da jednom mjesečno provede nekoliko dana izvan zatvorskih zidina.

U posljednjim tjednima, kada se više nije morao vratiti u zatvor Brieva, kao i kada čak tri dana u tjednu radi, nekadašnja rukometna legenda snimljena je i u šopingu u Madridu sa Cristinom de Brobon-Dos Silicias, rođakinjom svoje supruge, a dobio je i priliku družiti se sa sinom Pablom, koji je stigao u Madrid iz Barcelone.

  • +9
  • +6

Inaki Urdangarin

Izvor: EPA / Autor: CATI CLADERA

Prvu priliku da nekoliko dana provede van zatvora dobio je u prosincu 2019. godine, godinu i pol nakon što je smješten iza rešetaka, kada je otputovao u Vitoriju kako bi proveo četiri dana sa obitelji - suprugom, majkom i djecom. Obitelj je viđena u šetnji, ali i na misi, zabavljajući se i uživajući u datoj prilici.

Podsjetimo, šogor španjolskog kralja Filipa VI i rukometna legenda Inaki Urdangarin, u lipnju 2018. godine započeo je služiti gotovo šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog nekoliko financijskih kaznenih djela.

Suprug princeze Cristine, kraljeve sestre, osuđen je za pranje novca, falsificiranje dokumenata, prijevaru i pronevjeru oko 6 milijuna eura koje je stekao služeći se svojim položajem u kraljevskoj obitelji kako bi dobivao javne ugovore. I njegova supruga također je optužena za utaju poreza, no naknadno je oslobođena optužbe. Zbog cijele afere bračni par Urdangarin jedva da ima kontakte s kraljevskom obitelji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!