SUSAN I JEFF BRIDGES

U braku su 43 godine, a bila je to doslovno ljubav na prvi pogled: 'Znao sam da sam ludo zaljubljen, no da dođem do oltara, trebalo mi je puno hrabrosti'

19.10.2020 u 06:29

Bionic
Reading

Održati brak u Hollywoodu poprilična je nauka. Rijetki su oni koji su uspjeli izdržati sva iskušenja i ostati u bračnoj zajednici i po nekoliko desetljeća. Među te rijetke spada i Jeff Bridges te je nedavno sa suprugom proslavio 43. godišnjicu braka. Ovo je njihova tajna

Da pitate Jeffa Bridgesa da opiše trenutak u kojem je upoznao svoju današnju suprugu Susan Bridges, odmah bi vam rekao da je to bila ljubav na prvi pogled. Upoznali su se dok je on 1975. godine snimao film ‘Ranč Deluxe’ u Montani, u kojoj je Susan Beston radila kao konobarica.

Samo dvije godine kasnije par se vjenčao i dobili su tri kćeri - Isabelle (39), Jessicu (37) i Hayley (35) - koje su im podarile dvoje unuka, devetogodišnju Grace i petogodišnjeg Bena. 70-godišnji Bridges i njegova Susan proslavili su nevjerojatne 43 godine braka, a na pitanje koja je njihova tajna uspjeha, oboje tvrde - poštovanje.

‘Svi smo mi različiti kao ljudi i to poštujemo. Isto tako ja poštujem njezinu mudrost, baš kao i naše djevojke. Doista sam blagoslovljen’, rekao je Jeff Bridges, a nedavno je s kćerkom Isabelle izdao dječju knjigu ‘Daddy Daughter Day, koju je ona napisala, a on ilustrirao. Upravo je Isabelle najbolje opisala brak svojih roditelja:

‘Vole se iznimno i poštuju te svaki trenutak provode zajedno. Trude se uvijek znati što muči onog drugog.’

Jeff Bridges o supruzi Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

No nije uvijek sve bilo tako idilično. Dapače, u jednom od svojih intervjua iz 2006. godine Bridges je priznao kako se bojao ‘obaveza’ koje dolaze s brakom.

‘Ne znam kako to proživljavaju žene ili drugi muškarci, no kada sam bio mlađi, u dvadesetima, zazirao sam od braka. Mislio da sam da je to velik korak, jedan bliži smrti. Stoga sam radio sve što je u mojoj moći da mu se opirem - pomisao o braku me plašila.’

No sve se to promijenilo kada se u njegov život ušetala Susan, čiju fotografiju s prvog susreta i danas pažljivo čuva.

U rodnom gradu, u koji je Bridges došao snimati, Susan je radila kao konobarica kako bi mogla platiti fakultet. Čim ju je ugledao, znao je da je mora pozvati da izađu. 'Sjedili smo i snimali neku scenu, a ja nisam mogao prestati gledati tu prelijepu djevojku. Nisam znao je li gost u hotelu, konobarica, spremačica. Nisam znao ništa o njoj. No znao sam da sam ludo zaljubljen u nju prvi put kada sam je ugledao. Bila je prelijepa, iako je imala crne masnice oko očiju i svježe slomljen nos zbog automobilske nesreće.’

Nakon što je smogao hrabrost tada 24-godišnji glumac pozvao ju je na spoj, no 20-godišnjakinja ga je odbila. Na sreću, već nekoliko večeri kasnije ponovno su se susreli, proveli večer plešući i tako je sve počelo. Kada je završeno snimanje filma, Susan se preselila s Jeffom u Kaliforniju.

Unatoč toj nagloj odluci da započne život s njim, da ju zaprosi, morala je čekati. 'Istina je da je to bila ljubav na prvi pogled, no da dođem do oltara, trebalo mi je puno hrabrosti’, rekao je Bridges. Susan, koja je željela zasnovati obitelj, uskoro mu je dala ultimatum, a on je dobro znao da je ne želi izgubiti.

‘Znao sam da je ne smijem pustiti. Odmah sam se zamislio kao starca koji mašta o djevojci iz Montane i pita se zašto je nije oženio.’ Vjenčali su se samo pet dana nakon što ju je zaprosio 5. lipnja 1977. godine.

Ubrzo se uspostavilo u slučaju Jeffa Bridgesa da taj brak, od kojeg je toliko strahovao, i nije toliko strašan. ‘Ono što ne znaš sve dok se ne oženiš je da iako misliš da će ti se sva vrata zatvoriti, što je zapravo istina, ona ulazna koja otvoriš brakom zapravo ti daju svu raskoš i sve potrebno. Poput velikog hodnika s fantastičnim vratima - tu su djeca, intimnost, povezanost… Moj brak je iz godine u godinu sve bolji.’

Nije nepoznanica to da su se Susan i Jeff često svađali, no s vremenom su shvatili da je sve to uzaludno i da se sve može lako riješiti razgovorom.

  • +4
Susan i Jeff Bridges Izvor: Profimedia / Autor: LGjr-RG/PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Unatoč tome što je desetljećima u Hollywoodu te na svakom koraku ima obožavateljica, o prevari ili razvodu nikada nije razmišljao:

‘Ako promijeniš partnera svaki put kada stvari postanu teže, onda ne možeš ni uživati u blagodatima dugogodišnje veze. Moja me supruga u svemu podržava i zbog toga je volim još više.’