RYAN IZ SERIJE 'PEAKY BLINDERS'

U 47. godini iznenada preminuo irski glumac Karl Shiels

15.07.2019 u 20:30

Bionic
Reading

Irski glumac Karl Shiels, koji je u BBC-jevoj hit seriji 'Peaky Blinders' 2013. godine glumio Ryana, preminuo je iznenda u nedjelju, u 47. godini života

Smrt glumca rođenog u Dublinu potvrdila je njegova agentica Lisa Richards.

'Duboko smo šokirani i ražalošćeni jučerašnjom spoznajom o iznenadnoj smrti našega klijenta i prijatelja Karla Shielsa. Karl je bio jedinstven i talentiran, istovremeno žestok, vedar, zabavan, oštrouman, otvoren i snažan kao glumac, redatelj i umjetnički ravnatelj kazališta 'Theatre Upstairs', u kojemu je bio mentor i velika podrška mladim piscima i redateljima, kao i u svojoj prethodnoj vlastitoj tvrtci Semper Fi', rekla je Richards za irsku televiziju RTE.

'Naša srca su slomljena, ali naše misli su danas uz njegovu partnericu Lauru i obitelj, njegovu djecu, njihovu majku Dearbhl i njegove brojne bliske prijatelje', dodala je Richards istaknuvši kako se smatra sretnom što je godinama bila u krugu njegovih prijatelja.

Osim po ulozi u seriji 'Peaky Blinders', epskom serijalu smještenom u kriminalno podzemlje Birminghama dvadesetih godina prošlog stoljeća, u kojemu odnedavno može uživati i hrvatska publika, gledatelji će Shielsa pamtiti po ulogama u hit serijama kao što su 'Foyleov rat' i 'Doctors'.

  • +8
Peaky Blinders Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U posljednje vrijeme je radio kao umjetnički ravnatelj kazališta Theatre Upstairs u Dublinu, kojega je osnovao s partnericom Laurom Honan, ali je skupina prestala djelovati u ožujku ove godine.