SNIMANJE JE POČELO, A JOŠ NEMA NAZIV

George R.R. Martin otkrio zanimljive detalje o novoj seriji čija radnja prethodi 'Igri prijestolja'

10.07.2019 u 16:15

Bionic
Reading

HBO je nedavno krenuo sa snimanjem još uvijek neimenovane serije koja prethodi 'Igri prijestolja', u kojoj ćemo gledati glumicu Naomi Watts. Produkcija se trenutno nalazi u Sjevernoj Irskoj, a neke zanimljive detalje o novoj seriji otkrio je u intervjuu za Entertainment Weekly autor 'Igre prijestolja' George R.R. Martin

Autor i producent već je ranije otkrio kako je radnja nove serije smještena otprilike 5 tisuća godina prije događaja iz njegovih knjiga i originalne serije, a sada je otišao dalje i otkrio koliko će drugačija biti drevna verzija Westerosa.

U Martinovim knjigama i izvornoj seriji prostrana ekspanzivna zemlja Westeros je bila podijeljena na Sedam kraljevstava, a svakim od njih (teoretski) vlada onaj koji sjedi u Željeznom prijestolju u glavnom gradu Kraljevom Grudobranu.

Prvo Martinovo veliko otkriće je da u novoj seriji unutar granica Westerosa ima oko 100 kraljevstava.

'Govorimo o Sedam kraljevstava Westerosa; bilo je Sedam kraljevstava u vrijeme Aegonova osvajanja. Ali ako se vratite dalje u prošlost, postojalo je 9 kraljevstava, pa 12 kraljevstava i tako se vratite do vremena u kojemu ima stotinu sitnih kraljevstava, i to je doba o kojemu govorimo', rekao je Martin.

Dugogodišnje obožavatelje i dobre poznavatelje serije iznenadit će Martinovo otkriće da ćemo u novoj seriji gledati i članove obitelji Stark, koji potječu od Prvih ljudi.

'Starkovi će definitivno biti u seriji', rekao je Martin i dodao da će dio priče biti i kućni ljubimci ove obitelji - vukodlaci.

'Očito je da će biti prisutni i Bijeli hodači ili Drugi, kako se nazivaju u mojim knjigama' rekao je Martin i pojasnio da je riječ o jednom aspektu ovih bića, stvarima poput vukodlaka i mamuta.

Radnja nove serija odvija se prije vladavine obitelji Lannister, a iako njih nećemo vidjeti, gledat ćemo njihov dom Bacačevu hrid.

'Lannisteri tada još nisu bili stigli, ali Bacačeva hrid je sigurno tamo; ona je poput Gibraltarske stijene ', kaže Martin i objašnjava da je u ono vrijeme Bacačeva hrid bila okupirana od Casterlyja, koji su joj kasnije, u vrijeme radnje 'Igre prijestolja', i dali to ime.

  • +8
Serija 'Igra prijestolja' Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO

Obitelj Casterly po svemu sudeći je iz njihovog doma izbacio Lann Clever, osnivač kuće Lannister, a hoće li ta priča biti ispričana u novoj seriji, nije jasno.

Martin je objasnio i kako Maomi Watts neće imati glavnu ulogu u seriji, jer se radi o pravom ansamblu s glumačkom ekipom u kojoj su i Naomi Ackie i Denise Gough.

'Kao što vam je poznato, u slučaju 'Igre prijestolja' donedavno nikoga nismo nominirali za glavnu glumicu ili glumca, uvijek je to bilo za sporedne uloge, jer seriju gradi glumački ansambl. Mislim da će to biti slučaj i s novom serijom', rekao je Martin.

Iako nova serija još uvijek nema naziva, Martin je ranije predlagao da se zove 'Duga noć'.