važna obljetnica

Trio iz serije 'Seks i grad' slavi, a ovim su potezom izbacile Kim Cattrall

07.06.2023 u 14:47

Bionic
Reading

Prije 25 godina po prvi je put publika mogla upoznati četiri prijateljice iz New Yorka. Epizode kultne serije 'Seks i grad' rušile su tabue i pomicale granice, preispitivale poziciju žena u svijetu, predstavljale modne trendove, a jučer su proslavile važnu obljetnicu

Prije točno 25 godina gledatelji su dobili priliku prvi put pogledati epizodu serije za koju se tada još ni nije znalo da će postati takav hit i zauzeti status kultne serije čije se epizode i danas prepričavaju. Serija 'Seks i grad' 1998. godine predstavila je gledateljima četiri prijateljice koje su svojim životima u New Yorku pokazale da ne postoje pravila prema kojima bismo trebali živjeti te da je svaki put koji odaberemo ispravan za nas.

Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon i Kristin Davis gledateljima su predstavile junakinje s kojima su se mnoge gledateljice mogle poistovjetiti, a njihove životne priče često su pružale utjehu i svojevrsni bijeg od pravih životnih problema.

'I TEK TAKO...'

[FOTO] Dizajnerske torbice, osvježavajući kokteli i nove priče o seksu: Evo kako izgleda na snimanju hit serije

Pogledaj galeriju

Tri od četiri prijateljice gledatelji imaju priliku gledati i u spin-off-u serije 'I tek tako', a u ovoj sezoni pojavit će se i odbjegla Kim Cattrall u ulozi Samanthe Jones.

Cattrall je u seriji igrala mnogima omiljenu provokativnu Samanthu, no zbog loših odnosa s članovima produkcijskog tima odlučila je da ne želi više snimati s tri kolegice, a niti s Michaelom Patrickom Kingom. Zamjera im loš tretman koji su prema njoj imali tijekom snimanja originalne serije zbog kojeg se često osjećala kao autsajder.

Da su glumice još uvijek u lošim odnosima potvrđeno je i jučer kada su se Parker, Nixon i Davis obratile obožavateljima povodom 25. obljetnice emitiranja prve epizode kultne serije. Tri nasmiješene prijateljice vidno su jedna drugoj velika podrška, a Cattrall im se nije pridružila ni ovaj put.

'Dvadeset pet godina, o moj Bože, što se dogodilo u našim životima u 25 godina? Stvorili smo obitelji. Stvorili smo odnose. Shvatila sam da ste imali isto iskustvo u svojim životima i volimo vas što ste nam se pridružili toliko godina', rekla je Parker, na što se Nixon uključila: 'Hvala vam što nas volite, što ste se uključili i dali nam priliku', a Davis je istaknula da je upravo podrška obožavatelja razlog zbog kojeg serija toliko dugo postoji.

  • +6
Kim Cattrall kao Samantha Jones Izvor: Profimedia / Autor: A3390 Kay Nietfeld / DPA / Profimedia