POSEBNO PROBLEMATIČNE

Tri odlična filma o obiteljskim tajnama koje samo čekaju da isplivaju na površinu

13.01.2023 u 07:50

Bionic
Reading

Svaka tajna sama po sebi pomalo je opasna jer u svakom trenutku može prestati biti tajnom, a one obiteljske, kako to pokazuju 'Igre u četvero', 'Obiteljske igre' i 'Uzvraćam osmijeh', ponekad znaju biti posebno problematične

Svaka je sretna obitelj možda sretna na isti način, a svaka nesretna na neki isključivo svoj, ali sličnostima i razlikama između obitelji tu nikako nije kraj jer svaka obitelj od znatiželjnih očiju okolnog svijeta također skriva tajne koje samo čekaju pravi trenutak da konačno ugledaju svjetlo dana, a to dokazuju i tri odlična filmska komada koja je posebno za vas pripremio streaming servis Pickbox NOW.

Igre u četvero

Igre u četvero (Fourplay), američka humorna drama iz 2018. godine višestruko nagrađivanog redatelja Deana Matthewa Ronaldsa (#Screamers, Ashley, Going Bongo), započinje jednom poprilično jednostavnom te naizgled nevinom premisom - nedjeljnim kasnim doručkom/ranim ručkom koji se, kako su nas to naučili bezbrojni američki filmovi i serije, zove brunch.

Međutim, ubrzo nakon što Tom (Bryan Greensberg) i njegova supruga Anna (Tammy Blanchard) sjednu za stol zajedno sa svojim prijateljima Joeom (Dominic Fumusa) i suprugom mu Susan (Emanuela Galliussi) ono što je zamišljeno kao ugodno i opušteno druženje počet će se pretvarati u veoma intenzivnu situaciju koja bi se mogla pokazati kobnom kako za prijateljstvo, tako i za brakove…

Obiteljske igre

U središtu Obiteljskih igara (Family Games), još jednoj humornoj drami iz 2018. godine, ali ujedno i dugometražnom prvijencu američke redateljice Suzuye Bobo, nalazi se Sloane (Megan Boone), neporecivo energična mlada žena koja se svojoj rodnoj kući smještenoj u bespućima Teksasa vraća zbog skorašnje svadbe oca joj Roana (Larry Briggman) i obiteljske prijateljice Kathyrin (Alison Fraser).

Premda bi bilo sasvim razumno za prepostaviti da Sloane želi pomoći u pripremama, istina je ipak ponešto drugačija. Sloan se, naime, vraća s ciljem da navedeni radosni dan uništi pritom.

Uzvraćam osmijeh

Uzvraćam osmijeh (I Smile Back), obiteljska drama iz 2015. godine nastala pod budnim okom američkog redatelja Adama Salkyja (Intrusion, The College, Admissions Scandal), više od svega filmska je studija ovisnosti i njenih posljedica.

Laney, a koju tumači odlična Sarah Silverman, kućanica je koja se sa svojim paničnim strahom od gubitka nosi na vjerojatno najgori mogući načina, odnosno zlouporabom droge i alkohola, a koja predstavlja mračnu obiteljsku tajnu pod čijim bi teretom osim same Laney u svakom trenutku mogli pokleknuti i njen muž Bruce (Josh Charles) i njena djeca Eli (Skylar Gaertner) i Janey (Shayne Coleman)...